Ужгород: Чому батьки дозволяють дітям сидіти в Інтернет-клубах до ночі

admin 04.09.2014 11:17 ЗДОРОВ'Я

Навіть самі дають на це гроші.


Служба у справах дітей, управління освіти, кримінальна міліція Ужгородського УМВС здійснювали перевірку інтернет-кафе, де частенько можна зустріти неповнолітніх.

«За гігієнічними вимогами діти до 14 років мають право перебувати в таких закладах тільки до 20-ої години, а діти віком 14–18 років – до 21-ої години. Виявилося, що часто про заборону відвідувати інтернет-кафе у пізніший час не знають ані діти, ані їхні батьки, викликані нами на місце. Багато хто з дітей казав, що батьки дозволяють їм так пізно перебувати в інтернет-кафе і навіть самі дають на це гроші. При цьому серед малих порушників були не лише ужгородці, а й школярі зі Сторожниці та Холмока», – розповіла «Ужгороду» начальник відділу шкіл і дошкільних закладів управління освіти Ужгородської міської ради Жанна Дудинець.

У рейдах брав участь і керуючий справами міськвиконкому Олександр Волосянський. Він вважає, що такі заходи мають профілактичну мету, тому їх потрібно проводити регулярно. «Ми обстежили кафе в різних районах міста, поговорили з адміністраторами закладів, дітьми, їхніми батьками. Міліція склала на батьків адмінпротоколи, тож тепер вони знатимуть, що мають відповідати за своїх дітей. Однак мушу сказати, що порушень виявили не так багато, як очікували. Можливо, мода на інтернет-кафе йде на спад, а може, адміністраторів хтось попереджав про наш візит», – зазначив керуючий справами виконкому.

Тетяна Літераті

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат