Перелік закарпатських лікарень, у які можуть влити інвестиції

admin 27.08.2014 10:53 ЗДОРОВ'Я

Успішна реалізація інвестиційних програм за рахунок державного фонду регіонального розвитку значно підтримає пріоритетні медичні об’єкти Закарпаття.

Днями відбулася селекторна нарада Міністерства охорони здоров'я з регіонами щодо оцінки та відбору програм, які будуть реалізовуватись за рахунок Державного фонду регіонального розвитку в 2015 році.

Як поінформувала заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА – начальник відділу економічного планування фінансово-бухгалтерського та кадрового забезпечення Ганна Романко, з метою координації реалізації державної регіональної інвестиційної політики в системі охорони здоров'я з урахуванням необхідності проектування, будівництва і модернізації об'єктів охорони здоров'я, в області ведеться робота, спрямована на забезпечення пріоритетних напрямків розвитку медичної галузі. 

«Відтак, для реалізації цих програм, при Закарпатській облдержадміністрації діє регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році», - розповіла Ганна Василівна.  
«До переліку інвестиційних програм у системі охорони здоров'я, що реалізовуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Закарпатській області у 2015 році, входить, зокрема реконструкція будівлі обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології, що в
м. Ужгород. Проектом передбачено будівництво площею 1010 кв.м. до існуючого корпусу нейрохірургії та неврології на території вже існуючого клінічного центру. Загальна кошторисна вартість цього об’єкту – 19657,119 тис.грн. Обсяг виконаних робіт становить 8308,826 тис.грн. Залишок кошторисної вартості - 11348,293 тис.грн. Будівельна готовність –   42,%», - повідомила Ганна Романко.

При цьому, вона зауважила: «Враховуючи те, що за останній час кількість хворих, що потребують нейрохірургічних втручань, серед яких операції з приводу цереброваскулярних захворювань, пухлин головного і спинного   мозку, вроджених вад розвитку, неухильно зростає, то після реконструкції центру буде збільшено операційні, реанімаційні та післяопераційні площі, що дасть можливість надання допомоги жителям не лише Закарпаття, а й інших регіонів України   та створить належні умови для роботи фахівцям центру».
Другий об’єкт, включений до переліку, це - будівництво туберкульозної лікарні обласного клінічного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія», що в с. Нижня Апша Тячівського району. Загальна кошторисна вартість складає 29067,362 тис.грн. Обсяг виконаних робіт з початку будівництва становить 12323,097 тис.грн. Залишок кошторисної вартості - 16744,265 тис.грн. Будівельна готовність – 42,4%.

«З введенням в експлуатацію тублікарні ОТМО «Фтизіатрія»   в Закарпатті буде забезпечено додатково 100 ліжок для лікування хворих з відкритою формою туберкульозу, з допоміжними будівлями та спорудами на території діючого районного протитуберкульозного медичного диспансеру», - уточнила Ганна Василівна.
Третій не менш важливий об’єкт – будівництво у Рахові акушерсько-гінекологічного корпусу районної лікарні. Загальна кошторисна вартість становить 28397,161 тис.грн. Обсяг виконаних робіт з початку будівництва - 11228,148 тис.грн. Залишок кошторисної вартості складає 17169,013 тис.грн. Будівельна готовність – 39,5%.

«У Рахівському районі немає типового пологового будинку, - продовжує Ганна Романко. - Всі відділення функціонують в складі багатопрофільних лікарень, розташовані в пристосованих приміщеннях, недостатні за площею. Не всі приміщення пологових відділень відповідають санітарно-технічним нормам. У відділеннях немає власної операційної зали».
«Реалізація даного інвестиційного проекту дозволить вирішити проблему дотримання стандартів при наданні акушерської та гінекологічної допомоги, підвищити якість невідкладної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в гірській Рахівщині. Тож, виконання інвестиційних програм, які реалізовуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, спрямовані на підтримку пріоритетних напрямків розвитку медицини нашої області, відповідають першочерговим вимогам реформування галузі», - резюмувала заступник начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА– начальник відділу економічного планування фінансово-бухгалтерського та кадрового забезпечення Ганна Романко.

admin


За матеріалами Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА

ТЕГИ : медициналікарніінвестиції

Коментарі :


27.08.2014 11:43 Нокомент

Шляхом не складних арифметичних дій можна отримати ціну одного квадратного метру нейрохірургічного корпусу (мінімум трикратне перевищення реальних). А вартість одного фтізіатричного ліжка в Апші, просто жах: 29млн.грн.(!!!) за 100 ліжок(???).


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат