Сьогодні закарпатці поспілкуються з міністром МОЗ

admin 27.09.2013 10:15 ЗДОРОВ'Я

У п’ятницю, 27 вересня, за адресою пл. Театральна, 6 з 11.00 до 12.30 в рамках акції «Запитай Міністра!» відбудеться відео-конференція з Міністром охорони України Раісою Богатирьовою.

Під час прямого включення мешканці різних областей України матимуть змогу безпосередньо особисто задати питання Міністру.

Ті питання, які не встигли озвучити в ефірі, будуть перенаправлені до міністерства охорони здоров»я і на кожне буде надано вичерпну відповідь.

Серед учасників відео-конференції також: головний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Хірургія серця і магістральних судин» – член-кор. НАМН України, професор Борис Тодуров, директор Державної установи «Інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова» НАМН України, академік НАМНУ Геннадій Книшов та директор Державної установи «Національний науковий центр «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» НАМН України, академік НАМНУ Володимир Коваленко.

Мета відео-конференції: налагодження багатостороннього та конструктивного діалогу між фахівцями, що опікуються здоров’ям пацієнтів із серцево-судинною патологією, самими пацієнтами та громадою.

Також звертаємо Вашу увагу, що відео-конференція буде транслюватися додатково ще у чотирьох точках підключення: Обласний клінічний кардіологічний диспансер, обласна дитяча лікарня (м.Мукачево), Хустська центральна районна лікарня та Ужгородська центральна міська лікарня.

Довідково:



Серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання посідають перше місце в структурі поширеності і зумовлюють майже дві третини всіх випадків смерті та третину причин інвалідності.

Показники захворюваності і смертності є інтегральним показником економічного, соціального, культурного стану суспільства та перспективи його розвитку, в зв’язку із чим вкрай важливо розробити заходи з подолання цих негативних тенденцій.

Фінансування

Протягом останніх двох років Урядом збільшено майже вдвічі фінансування на централізовану закупівлю лікарських засобів та виробів медичного призначення для лікування хворих із серцево-судинною патологією: у 2013 р. виділено 263, 9 млн. грн. (у 2011 р. виділялось 113, 9 млн. грн.).

Це дозволило забезпечити пацієнтів із серцево-судинною патологію необхідними високовартісними лікарськими засобами (тромболітиками, рентгенконрастними речовинами) та іншими кардіовиробами при невідкладних станах.

Міністерством охорони здоров’я України за останні два роки вдалося суттєво знизити ціни на окремі вироби кардіохірургічного призначення при проведенні централізованих закупівель та відповідно збільшити кількість закуплених наборів для коронарографії, стентів, оксигенаторів, клапанів та інших кардіовиробів, які розподіляються до усіх регіонів України, а це дає змогу забезпечити більше пацієнтів із серцево-судинною патологією необхідним оперативним лікуванням.

закарпаття.нет

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат