Закарпатський лікар став кращим хірургом-гепатологом СНД (ФОТО)

admin 26.09.2013 10:00 ЗДОРОВ'Я

18-20 вересня 2013 року в м. Донецьку відбувся ХХ ювілейний міжнародний Конгрес Асоціації хірургів-гепатологів країн СНГ «Актуальні проблеми хірургічної гепатології».
 


Подібний масштабний захід на теренах України проводиться вдруге – перший відбувся в Києві ще у 1998 році.

Конгрес проходив під егідою МОЗ України, національної академії медичних наук, асоціації хірургів-гепатологів країн СНГ, Донецького національного медичного університету ім. М. Горького та Ужгородського національного університету. В оргкомітет, який очолював академік В.С. Савельєв (м. Москва) з української сторони входили на правах заступників академік П.Д. Фомін, проф. П.Г. Кондратенко (м. Донецьк), проф. В.І. Русин (м. Ужгород), проф. В.А. Вишневський (м. Москва), проф. Е.І. Гальперін (м. Москва).
   

У цьогорічному конгресі взяли участь близько 500 хірургів із 17 країн світу. Окрім українських спеціалістів, до Донецька завітали хірурги-гепатологи з Росії, Білорусі, Молдови, Вірменії, Азербайджану, Таджикистану, Узбекистану, Туркменістану, Киргизстану, Казахстану, Німеччини та інш.. Фахівці обговорювали питання діагностики та лікування захворювань печінки, жовчних проток та підшлункової залози. Робота   конгресу була максимально наближена до практичної охорони здоров'я. Зокрема обговорювалося така актуальна проблема, як гострий панкреатит.   У загальній структурі хірургічних захворювань органів черевної порожнини він займає друге місце і поступається тільки гострому апендициту. Рішення всіх цих питань важливо не тільки з точки зору медицини, але і з точки зору соціального життя, оскільки найчастіше з панкреатитом у лікарню потрапляють люди працездатного віку (30-50 років). Те ж стосується і механічної жовтяниці, і метастазів печінки.

    Закарпаття на конгресі представляли проф. Русин В.І., проф. Болдіжар О.О., проф. Чобей С.М., завідувач хіругічного відділення № 1 ЗОКЛ ім. А. Новака Чонка П.П., головний хірург Берегівської ЦРЛ к.м.н. Кустрьо В. І., лікар -хірург Ігнатишак Й.І. Кафедрою хірургічних хвороб УжНУ було підготовлено дві доповіді: «Ендоваскулярні технології при хірургічному лікуванні обструктивного раку ободової кишки з метастазами в печінку» та «Ендогенна інтоксикація при гострому панкреатиті», які отримали позитивний відгук від головуючого проф. Патютко Ю.І., головного спеціаліста протиракового інституту ім. М.М. Блохіна (м. Москва), проф. Д.А. Гранова (м. Санкт-Петербург), кращих трансплантологів проф. Котенка О.Г. (м. Київ) та Чжао А.В. (м. Москва). У першій доповіді закарпатські медики-науковці поділились з колегами своїми напрацюваннями у використанні ангіографу для діагностики метастаз у печінці та методиці проведення локальної хіміотерапії за допомоги катетеру, що дозволяє покращити результати лікування хворих з колоректальним раком, який ускладнений метастазами печінки. Особливо актульна ця методика для лікування онкохворих, які мають ту чі іншу ступінь кишкової непрохідності.  
     
Друга доповідь була присвячена актуальній темі консервативних методів лікування хворих на гострий панкреатит при внутрішній інтоксикації. З урахуванням стану пацієнта обираються адекватні методи стимуляції роботи печінки, зокрема покращення опорожнення кишківника та використання сучасних зовнішних засобів детоксикації (гемосорбції, плазмоферезу та гемофільтрації).  
За два дні роботи Конгресу проведено більше 100 доповідей, показано 16 відеофільмів, 100 – стендових доповідей. Із України виступали такі відомі вчені, як проф. Фомін П.Д., проф. Котенко О.Г., проф. Копчак В.М., проф. Кондратенко П.Г., проф. Ничитайло М.Ю., проф. Запорожченко Б.С., проф. Русин В.І.
Під час роботу науко-практичногго мединого форуму були виконані й приємні місії: професори Фомін П.Д., Кондратенко П.Г. та Русин В.І. стали членами ради Асоціації від України і були відзначені як кращі   члени асоціації хірургів-гепатологів країн СНД.   За вагомий внесок у розвиток медичної науки та практичної хірургії в області гепатології їх нагородили відзнаками,   а також удостоїли звання Почесного члена асоціації гепатологів СНД.

admin


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : хірургіявіктор русинмедицинаЗакарпаття

Коментарі :


27.09.2013 21:44 Олена

Під фото підпис: не Віктор Русин, а Василь Русин


26.09.2013 16:29 Марла

А це і не дивно. у нас в Україні незрівняні кваліфіковані кадри, медицина що розортає свою професійну дуяльність, та Мінздрав що ретельно все контролює.


26.09.2013 15:35 Гелікоптер

А я був впевнений, що при нинішньому МОЗ працюють тільки найкращі спеціалісти. Мені здається, що з таким єффективним керівництвом і такими висококваліфікованими кадрами Мінздраву вдасться вивести нас на сучасній рівень медицини.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат