Щоб не набрати зайву вагу восени, треба їсти 6 разів на день

admin 19.09.2013 11:51 ЗДОРОВ'Я

- З самого початку осені організм починає накопичувати жири. Виникає природна потреба їсти більше. Але від цього можна швидко набрати зайву вагу, - каже столичний дієтолог Лариса Чопенко, - Крім того, надмірна кількість їжі виснажує людину, бо щоб її перетравити, тіло витрачає багато енергії. Від цього відразу після прийому їжі з'являється втома. Восени треба дотримуватися двох правил: не переїдати і не худнути надто різко.

Восени краще відмовитися від жорстких дієт, бо в холоди організму треба більше вуглеводів та жирів. На сніданок найкраще їсти каші. Найбільше поживних речовин має гречка й вівсянка.
В холодну пору року худнути треба обережно. До зміни ваги організм має звикнути, тоді не буде збою в обміні речовин. Наприклад, якщо недавно ви схудли на 6 кілограмів, таку вагу треба підтримувати ще півроку.

Найкращі продукти осені — жовтого та помаранчевого кольору: гарбуз, морква, хурма, апельсини. Вони принесуть організму найбільшу користь, бо добре зміцнюють шлунок, збагачують необхідними вітамінами і зміцнюють імунітет.
Не менш корисні овочеві супи. У такі краще не додавати сметани і борошняної піджарки. Готувати їх треба на повільному вогні і солити якнайменше. Бо сіль затримує в організмі воду, перешкоджає зниженню ваги. Краще приправляти супи ароматними травами.
Багато жінок здивуються, але картоплю восени треба їсти навіть тим, хто все-таки не відмовився від дієти. Не бійтесь, що від неї набирають вагу. Товстішають не від картоплі, а від жирних добавок до неї — соусів, масла, смажених котлет. А зварена в мундирі картопля і трохи знежиреного сиру з додаванням зелені — ідеальна для здоров'я шлунку страва. Вона багата на калій та вітамін С.
Щоб не набрати зайву вагу восени, краще їсти невеликими порціями, але часто. В ідеалі щодня має бути шестиразове харчування. Увечері краще їсти лише легку їжу.
Через брак сонячних променів в організмі знижується рівень серотоніну. В народі його називають гормоном щастя. Від цього часто виникає психологічний стан, відомий як осіння депресія. Щоб збільшити рівень серотоніну, жінки їдять багато шоколаду. Замість цього краще налягати на горіхи, ізюм, фініки. Також треба щодня гуляти на свіжому повітрі, найкраще — перед сном.

Катерина ГОНЧАРОВА, Gazeta.ua


Серед продуктів, які рекомендують восени - буряк, капуста, бурий рис, лимони та імбир. З їх допомогою можна зміцнити імунітет і накопичити поживні речовини, які допоможуть пережити сезон дощів і снігу, - вважають дієтологи видання Medikforum.ru.
Буряк багатий магнієм, залізом і вітаміном С. Він сприяє зниженню рівня холестерину, при цьому коренеплід gjpbnbdyj впливає на стан нервової системи, покращує вигляд шкіри і волосся.
Капуста гарна не тільки в боротьбі із зайвою вагою. У ній містяться речовини, які допомагають організму активно виводити токсини і заодно покращують функцію печінки.
Коричневий (бурий) рис – ідеальний представник цільнозернових продуктів. Він багатий на вітаміни групи В, магній, марганць, фосфор, селен, клітковину. Бурий рис корисний для кишечнику і печінки.
Також експерти радять налягати на лимони, які відмінно підходять для захисту організму від інфекційних хвороб і запобігають формуванню вільних радикалів, що провокують рак. Повинен бути на столі ще й імбир. Вживання жирної їжі та алкоголю у холод зростає, тож імбир покращить проблеми з травленням.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат