В Ужгороді проведуть профілактичну акцію «Стоп інсульт -2013»

admin 05.06.2013 08:02 ЗДОРОВ'Я

. Акція відбудеться 7 червня 2013 року
з 11.00 до 13.00. - для співробітників Закарпатської ОДА та мерії міста Ужгород (в фойє відповідних установ).
З 13.30 -15.00 - для всіх бажаючих на Театральній площі міста Ужгород.


В рамках акції «Стоп інсульт» силами волонтерів, лікарів УАБІ та Закарпатського обласного Центру здоров’я передбачаються просвітницькі заходи серед населення з основ профілактичної медицини, здорового способу життя та боротьби з недугами які вражають серцево-судинну систему,а саме, безкоштовні:
- вимірювання артеріального тиску та вмісту цукру в крові.
- розповсюдження просвітницької літератури.
Заходи Всеукраїнської просвітньо - профілактичної програми «Стоп –інсульт» спрямовані на те, щоб привернути увагу українців до проблеми інсульту і розповсюдження факторів ризику виникнення серцево-судинних захворювань. Щоб досягнути успіху в профілактиці інсульту   та розповсюдження знань про інсульт, створений   спеціальний сайт для населення, який надасть більше інформації всім кого вона стосується www. insult.net. ua.
Пам’ятайте! Інсульт не вибирає облич, чинів, посад! Кожний з нас може стати жертвою інсульту і це стане   персональною трагедію і трагедією для родини.
Подивіться у дзеркало - Ви побачите того , хто відповідає за те , щоб цього не сталося!

Кожний шостий може стати жертвою інсульту: Щоб не стати наступним – треба діяти зараз!
З таким гаслом звернулася Всесвітня Асоціація боротьби з інсультом до громадян планети.
Кожну другу секунду у світі у когось виникає інсульт, і кожну шосту секунду чиєсь життя переривається в наслідок інсульту.
Щорічно від інсульту помирає більше людей ніж від СНІДУ, туберкульозу та малярії разом узятих. Інсульт не тільки причина   смерті, а ще й серйозна причина функціональної неповноправності та втрати незалежності в повсякденному житті.

В Україні катастрофічні показники захворюваності та смертності від інсульту. Щорічно 100000 тисяч наших співвітчизників стають жертвами інсульту, кожний   п’ятий помирає, а ще кожний п’ятий стає залежним від оточуючих інвалідом, третина з них – це люди працездатного віку. «В нашій країні склалася вкрай небезпечна ситуація щодо наслідків інсульту, - говорить Президент Української асоціації боротьби з інсультом Микола Поліщук. – В Україні серед осіб у віці 45-74 років смертність від порушень мозкового кровообігу у 12 разів перевищує рівень смертності, зокрема, в Швейцарії, та в декілька разів рівень інших країн Європи. Навіть у порівнянні із Росією, від якої ми мало відрізняємося за соціально-економічним розвитком та структурою системи охорони здоров’я, смертність від інсульту в Україні серед чоловіків вища в 1,5 рази, а серед жінок – в 2 рази. Причому ситуація в Україні майже не покращується».
Головним фактором ризику   розвитку інсульту є неконтрольована артеріальна гіпертензія та цукровий діабет   В   Україні   - 12,5 млн громадян страждають на артеріальну гіпертонію та 2 млн –на цукровий діабет, тому ризик розвитку інсульту має кожний 6 українець. Контролюйте свій артеріальний тиск та вміст глюкози в крові!   Звертайтесь до лікаря , якщо у вас артеріальний тиск перевищує 140 на 90 мм рт ст.
Ці слова підтверджуються невтішною статистикою: 47% померлих в минулому році в Україні пішли з життя через інсульт. Ті ж хворі, для кого інсульт не став фатальним, страждають від різних неврологічних порушень: від втрати здатності рухатися до зниження пам’яті та інтелекту. Статистика виглядає ще страшніше, якщо враховувати, що значну роль в її зростанні відіграє відсутність інформації щодо факторів ризику і заходів профілактики серцево-судинних захворювань. Знання про ознаки інсульту та фактори ризику інсульту – це ваше здоров’я , довголіття та повноцінне життя на довгі роки.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат