На ужгородського лікаря, через якого померла дитина, завели справу

admin 27.03.2012 10:30 ЗДОРОВ'Я

Ужгородська міська прокуратура пред’явила обвинувачення головному лікарю Ужгородського міського перинатального центру.

За інформацією старшого слідчого прокуратури міста Ужгорода Богдана Угринюка, під час розслідування кримінальної справи зібрано достатньо доказів для притягнення як обвинуваченого головлікаря пологового будинку Андрія Чабана у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 140, ч. 2 ст. 367 КК України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому та службова недбалість, якщо це спричинило тяжкі наслідки).
За словами старшого слідчого, суть пред’явленого обвинуваченняу тому, що Андрій Чабан, будучи керівником перинатального центру та маючи   повноваження приймати рішення та видавати накази з усіх питань, не дозволив зробити операцію кесаревого розтину роділлі аби врятувати життя   новонародженій.
Нагадаємо, що13 січняминулого рокудо прокуратури містаУжгородазвернувся місцевий мешканець із заявою про те, що його дочка-породілля народжувала в міському перинатальному центрі і новонароджене дитя померло. Сім’я породіллітоді   звинуватилау смерті дівчинки лікарів.
На підставі цієї заяви, працівники прокуратури міста Ужгороднегайновиїхали в Ужгородський перинатальний центр і вилучили усі документи, що стосувалисяцього випадку.Для пояснень до прокуратури м. Ужгорода були викликані усі причетні до цієї ситуації працівники Ужгородського пологового будинку.
Відтак, після проведення усіх необхідних перевірок прокурор міста Ужгорода порушив кримінальну справу за фактом смерті новонародженої.Як з’ясувалася під час перевірки, у 23-річної породіллі було зафіксовано діагноз «дистрес плоду». При цьому, службові особи Ужгородського міського перинатального центру,за вказівкою головного лікаря пологового будинку Андрія Чабана,   нехтуючи вимогами клінічних протоколів з акушерської та гінекологічної допомоги, почали проводити звичайні   фізіологічні пологи, замість негайного проведення кесаревого розтину.


Джерело:   Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

ТЕГИ : Андрій Чабан

Коментарі :


01.04.2012 20:57 вася

риба гниє з голови


01.04.2012 09:24 Андрій

Добре, що влада наводить порядок! Бо наша медицина прогнила вщент.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат