Як позбутися варикозу за 20 хвилин

admin 09.01.2012 10:44 ЗДОРОВ'Я

У Британії набирає популярність нова швидка і мінімально інвазивна система лікування варикозу вен під назвою ClariVein, пише The Daily Mail.

Традиційно дане захворювання лікують наступним способом: проблемну судину витягають з тіла через розріз. Технологія називається екстирпація підшкірної вени. Вона вимагає проведення серйозної операції та шести тижнів реабілітації.

Нова ж система передбачає введення катетера у вену разом з ліками, що дозволяє запечатати вену. Для цього потрібна місцева анестезія і пацієнт потім може відправлятися додому.

На відміну від лазера, який також іноді застосовують для запечатування вени, ClariVein не використовує тепло, а, значить, немає небезпеки пошкодити нерви і потім пацієнт не страждає від больових відчуттів завдяки точності впливу.

Так, хірург робить маленький надріз під або над веною, що вздулася. У розріз вставляється тонкий катетер, з'єднаний з моторизованим наконечником. Коли він включається, катетер починає обертатися зі швидкістю приблизно 3500 оборотів на хвилину. Це призводить до незначних пошкоджень внутрішніх стінок вени і в підсумку вони опадають.

У міру того, як лікар витягає катетер, з нього розпилюється ліки під назвою фибро-вен. Воно саме й запечатує вену. Всього на операцію йде приблизно 20 хвилин. А пацієнту потрібно лише протягом п'яти днів носити бандаж і два тижні - компресійні панчохи.

orthodox.od.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат