Головний лікар Закарпатської обласної лікарні: “Кількість ліжок скоротилася десь на 200″

admin 11.12.2012 11:32 ЗДОРОВ'Я

“Питання оптимізації медицини досить болюче як для працівників, так і для керівників, медичних закладів, яким треба приймати непросте рішення, – визнав головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Новака Юрій Яцина.

На прес-конференції пан Яцина сказав:.

– Є резон і в оптимізації, просто треба правильно підійти до даного питання. В межах маленького регіону є підрозділи, які дублюються, і утримувати їх лише заради збереження посад – це неправильно”.

Юрій Юрійович говорить, що оскільки ми орієнтуємося на медицину сусідніх європейських країн, то повинні знати, що там також проводилися оптимізації. Скажімо, там практикують амбулаторне лікування і пацієнт після операції перебуває в лікарні лише день-два, після чого продовжує оздоровлення вже вдома. “У нас у лікарні теж є така практика – лікуватися вдома амбулаторно”, – додав Юрій Юрійович.

Ще одна можливість зекономити – автоматизація процесу лікування, яка допоможе надавати хворим якісну допомогу з меншою кількістю персоналу.

“Та, наскільки я розумію, нинішня реорганізація медицини в Ужгороді пов’язана з економією грошей. Це глобальне державницьке питання. Кожне місто має самоуправління, і рішення приймає міська влада. Наша лікарня також вже пережила дві реорганізації, внаслідок яких кількість ліжко-місць скоротилася десь на 200″, – розповів Яцина, інформує Mobus.com

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат