35 закарпатців, які хворіють СНІДом, перебувають на обліку (ФОТО, ВІДЕО)

27.11.2012 09:27 ЗДОРОВ'Я

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначатиметься 1 грудня, в обласному Центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом відбулась прес-конференція.
За словами головного лікаря Центру Івана Миронюка в області щорічно фіксується 50-60 нових випадків інфікування на ВІЛ-СНІД. Загалом на сьогодні в Закарпатті на диспансерному обліку перебуває 278 ВІЛ-інфікованих, із них - 35 хворі на СНІД.


Узагальнений портрет закарпатця хворого на СНІД: молодий чоловік віком від 20 до 40 років, який постійно виїжджає на заробітки на Схід України та Росію.
За словами медиків, саме заробітчанство (обставини, коли людина виходить з-під контролю соціуму) сприяє розповсюдженню цієї інфекції.
Саме тому основним напрямком попередження СНІДу є первинна профілактика - недопущення інфікування.

Сумне лідерство по кількості хворих на ВІЛ-СНІД в області тримає Хуст та Хустський район, друге – у Мукачева, а обласний центр посідає третю сходинку.
Як зазначив головний лікар Обласного шкірно-венерологічного диспансеру Сергій Пушкаренко зараз в області   реалізується програма діагностики та повністю безкоштовного лікування не тільки від ВІЛ-СНІДу, але й від захворювань, що передаються статевим шляхом. Люди із вразливих верств населення можуть обстежитися та пролікуватися повністю анонімно. Таких осіб в нашій області, за орієнтовними оціночними даними фахівців, близько двох з половиною тисяч.
  Медики наголосили, що за умови своєчасної діагностики, чіткого виконання всіх рекомендацій та лікувальних заходів (проведення антиретровірусної терапії) хворі на ВІЛ-СНІД можуть жити до глибокої старості.

Насамкінець головний спеціаліст відділу методичного забезпечення соціальної роботи Закарпатського обласного центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді Ярослав Сокач розповів, що 29 листопада буде проведено акцію   «Молодь Закарпаття проти наркоманії та СНІДу». Початок о 16.00 у приміщенні бібіліотеки – філії №2 і продовжиться на розі вулиць 8-го Березня та Грушевського.


Фото та відео від прес-центру УОЗ у Закарпатті    


За матеріалами прес-центру УОЗ у Закарпатті

ТЕГИ : ЗакарпаттяВІЛСНІД

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат