Рубці після вітряної віспи можна вивести коренем алтею

admin 26.11.2012 15:08 ЗДОРОВ'Я

Киянка 29-річна Світлана Гришак вивела з обличчя рубці після вітрянки настоєм з кореня алтею.

"В дитинстві вітрянкою не хворіла. Заразилася вже дорослою, від 5-річного сина. Переносила хворобу тяжко. Тиждень не вставала з ліжка, температура піднімалася до 39. Прищі минули, але після них на обличчі лишилися рубці і ямки," - каже Світлана.

Коли видужала, почала виводити рубці за порадою дерматолога. У аптеці придбала пачку подрібненого сухого кореня алтею. 2 столові ложки суміші залила склянкою окропу. Лишила настоюватися протягом 8 годин.

"З наступного дня змочувала вату у розчині, змазувала нею рубці. Робила так 5 разів на день протягом місяця. За цей час рубці зменшилися, майже зникли. Коли виходжу на вулицю, трохи змазую обличчя тональним кремом. Цього достатньо, щоб рубців було зовсім не видно.

Столичний косметолог 30-річна Ірина Вигонська каже, вивести рубці від травм і вугрів на шкірі часто буває складно.
"Рубці самі по собі не проходять. Більшість лишаються на все життя. Але якщо почати лікувати їх в перші дні чи хоча б тижні, поки затягнута шкіра не стала грубою, вони будуть хоча б не так помітні. Розрекламовані пілінги і "суперкреми" для обличчя навряд чи допоможуть."

Корінь алтею добре знімає набряки, каже лікар. Також — вбиває бактерії, від яких на шкірі буває запалення. Але щоб повністю вивести рубці, користуватися ним варто у поєднанні з іншими засобами. Наприклад, після процедури шліфування обличчя.

"Цей народний засіб розсмоктує рубці й робить шкіру еластичною, але якщо змазувати ним рубці протягом місяця-двох. Ще одна умова — паралельно треба провести професійну косметичну процедуру."
Глибокі рубці радить виводити лазером, бо народні засоби при них не допоможуть.

"Кажуть, чоловіків шрами навіть прикрашають. Але жінки з дефектами обличчя часто комплексують, соромляться. Стають дратівливі, часто зляться. Від цього мають проблеми на роботі, з друзями й коханими. Тому ці недоліки краще вивести, аніж мучитись усе життя."

Катерина ГОНЧАРОВА, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат