Жувальні гумки з барвниками шкідливі для печінки, кишково-шлункового тракту і шкіри

admin 08.11.2012 14:59 ЗДОРОВ'Я

"Жувальною гумкою можна скористатися тільки у трьох випадках, - коментує гастроентеролог Лоліта Колесник. – Якщо у людини знижена кислотність, якщо у неї синдром Шегрена і з гігієнічних міркувань. Що це означає? Є люди, які скаржаться на сухість у роті. Їм перед вживанням їжі треба подразнити слинні залози, щоб ротова порожнина зволожилась і відповідно була готова до їжі. Адже в ротовій порожнині перетравлюються вуглеводи".

Про це пише Gazeta.ua

Якщо в людини немає таких проблем, каже лікар, то вона може жувати гумку, тільки якщо не встигла почистити зуби вранці після їжі, або, якщо скуштувала якусь пікантну страву на обід, і їй треба освіжити подих.

"Але починати день з жувальної гумки категорично заборонено, - застерігає Колеснік. – Якщо ти пожував жуйку і не поїв після цього через півгодини чи годину, ясна річ, матимеш проблеми зі здоров'ям. Під час жування гумки заводяться слинні залози, тоді заводиться шлунок, відповідно підшлункова залоза і жовчний міхур готується до роботи - всі чекають на їжу. А її немає. Ось тоді починаються гастрити, проблеми з кишечником".

Також гастроентеролог радить звернути увагу на те, з яким смаком ви купуєте жувальні гумки.

"Якщо купуєте жувальні гумки, то вони повинні бути ментолові, - продовжує гастроентеролог. - Мусите пам'ятати, написи на пачках жувальних гумок ще не свідчать про присутність в гумці того чи іншого фрукту. Зате говорить про присутність в жуйках барвників. Тобто там немає ніякого апельсину, лимона, кавуна, у ментолових ще може бути ментол".

"Все, що містить барвники, - це дуже шкідливо для печінки, для кишково-шлункового тракту і для шкіри", - додала Колеснік.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат