Зміцнити імунітет і нормалізувати кишково-шлунковий тракт допоможе хурма

admin 01.11.2012 11:34 ЗДОРОВ'Я

Сезон хурми в Україні у розпалі. Терапевт Ольга Марченко рекомендує мало не кожному споживати "їжу богів", адже не зважаючи на те, що це продукт заморський, не з наших країв, корисних властивостей у нього - хоч відбавляй.

"Насамперед слід сказати, що хурма багата на антиоксиданти, пектин, вітаміни А, С, Р, залізо, магній, калій, глюкозу, сахарозу, йод, - перелічує лікар. – Тому й впливає вона як лікувальний і профілактичний засіб на різні системи та органи".
Ольга каже, при захворюванні нирок хурма діє як сечогінний засіб, слід вживати плід при проблемах з серцево-судинною системою, при варикозному розширенні вен.
"Через вміст в плоді вітаміну А, споживання хурми захищає від появи онкологічних захворювань, - продовжує терапевт. – Вміст пектину забезпечує нормалізацію кишково-шлункового тракту, заліза, допомагає боротися з анемією; вміст вітамінів С і Р – зміцнювати стінки кровоносних судин".
Марченко радить усім їсти восени хурму, навіть тим, в кого немає ніяких проблем зі здоров'ям, адже хурма зміцнює імунітет, який в цю пору року ослаблений, відновлює сили у дітей після хвороби, нормалізує роботу нервової системи, особливо необхідна хурма людям, у яких не фізична, а розумова праця.
"Думки спеціалістів розбіглися щодо хурми у гінекології та дієтології, - додає терапевт. – Багато гінекологів категорично забороняють вагітним споживати хурму, у зв'язку з присутністю в ній в'яжучих властивостей, інші стверджують – хурма просто необхідна майбутній мамі для нормального виношування дитини, оскільки хурма багата йодом, залізо та магнієм. Така ж ситуація серед дієтологів. Частина їх запевняє, що хурма – дієтичний продукт, інші переконані в протипоказанні вживанні хурми людям, що страждають від зайвої ваги та діабету, адже хурма містить різноманітні цукри".
Знайшла своє застосування хурма і в косметології. З її м'якоті роблять живильні маски для обличчя, які покращують колір шкіри, звужують пори та загоюють ранки.


УЛЯНА ТИМКІВ, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат