В Ужгороді продемонстрували єдиний в Україні фантомний манекен (ВІДЕО+ФОТО)

30.10.2012 15:58 ЗДОРОВ'Я

 

В   Ужгороді пройшла наукова-практична конференція, яка   зібрала анeстезіологів з усієї області. За словами обласного анестезіолога   ВАДИМА АВДЄЄВА такі зібранні відбуваються чотири рази на рік.

Щоразу медики обговорюють актуальні питання та напрацювання в розвику своєї галузі.
Нині на обласній асоціації анестезіологів, що об»єднує 136 фахівців області, обговорювалось питання присвячені харчуванню пацієнтів до і після наркозу та перевагам газової анестезії.  
Своїми знаннями ділився з колегами авторитетний науковець та фахівець з багаторічним досвідом, керівник відділу анестезіології та інтенсивноі терапіїі інститутту Шалімова АНДРІЙ МАЗУР. Одній з ключових тем – сучасним аспектам застосування газової анестезії була приділена особлива увага. Адже газова анестезія нині незаслужено забута, хоча за останніми науковими даними саме такий вид знеболювання є не тільки безпечним та ефективним, але й економічно вигідним.    
Родзинкою конференції стала демонстрація унікального і поки єдиного в Україні фантомного манекену. На цьому своєрідному тренажері за допомоги спеціальної комп’ютерної програми можна відтворити будь-яку патологію, ушкодження, хворобу.
Манікен може не тільки дихати, пітніти, втрачати свідомість, але й навіть розмовляти, сміятися чи навпаки лаятися. Таке максмальне наближення до реальних подій під час навчання з детальним аналізом всіх помилок було б корисним не тільки для студентів-медиків чи фахових лікарів, але й для організації навчального процесу майбутніх парамедиків чи пересічних громадян основам надання першої невідкладної допомоги.

текст, фото, відео прес-центру Управління охорони здоров'я у Закарпатській області    

Код для вставки відео:

ТЕГИ : анестезіологиЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат