Яблука знищують шкідливий холестерин у крові

admin 11.10.2012 15:04 ЗДОРОВ'Я

Одне яблуко на день позбавить від шкідливого холестерину, що сприяє появі проблем із артеріями.

Такого висновку дійшли вчені з Державного університету Огайо, США.

Так, як вважає лікар Роберто Дісільвестро, вживання одного яблука на день протягом чотирьох тижнів призводить до 40%-ого зниження в крові рівня речовин, які пов'язані з затвердінням артерій.

У яблкуках містяться спеціальні поліфеноли. За словами вченого, якщо вживати такі поліфеноли, але у капсулах, то можна досягти схожого ефекту. Проте, він буде настільки помітним, як під час вживання яблук.

Вчені довели, що цей фрукт сприяє зниженню рівня "поганого" холестерина. Він вступає в контакт із вільними радикалами, що викликають запальні процеси в організмі і може викликати пошкодження тканин та склерозування (затвердіння) артерій.

За словами дослідника, щоденне споживання яблук є значно ефективнішим у зниженні шкідливого холестерину, ніж інші оксиданти, в тому числі: гострого куркуміну, зеленого чаю і екстракту томатів.

Вчений додає, що у справі боротьби із "поганим" холестерином, не всі антиоксиланти рівні. За його словами, у яблуках купа таких компонентів, які також впливають на знищення шкідливого холестерину.

За матеріалами Рersonalliberty.com., Українська правда. Життя

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат