Камені невеликих розмірів з печінки виводить гречка

admin 10.09.2012 19:28 ЗДОРОВ'Я

"Чистила печінку оливковим маслом і соком лимону. Через тиждень почало сильно боліти у шлунку. Виявилося, у мене загострився гастрит", - каже Олена Шумкова з Полтави.

Столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко каже, очистка печінки соками й маслом часто буває шкідлива.
Соки, що потрапляють у шлунок, мають кислу реакцію. Це загострює панкреатит та інші недуги, може викликати виразку. Чистка печінки буває небезпечною для життя, якщо у жовчному міхурі є камені. Вони можуть піти в хід і перекрити жовчовивідні шляхи. Тоді виникає печінкова коліка, сильні болі у попереку. Без операції не обійтися, тому таким хворим печінку краще не чистити. Варто лише дотримуватися дієти — їсти багато кисломолочних продуктів і відмовитися від смаженого. Чистку печінки радить робити, коли вже почистили шлунок. Інакше у зашлакованому кишечнику кров швидко всотуватиме токсини, які виходять із печінки.
"Навіть здоровій людині краще обирати найлегші методи очистки. Без шкоди для здоров'я печінку добре чистить гречка."
Увечері столову ложку гречки у склянці заливають водою. Зранку гречка вбере рідину і збільшиться, буде схожою на зварену.
Її треба заправити столовою ложкою оливкового масла і з'їсти. Після цього дві години треба утриматися від їжі. Два рази на тиждень перед процедурою бажано робити клізму. Настояну гречку їдять щоранку протягом 30 днів. За цей час жовчний міхур і печінкові протоки очищуються від токсинів і шлаків, виходять малі камені, зменшується запалення.
"Але найбільш "лояльний" для організму спосіб очистити печінку — щодня за 20 хвилин до сніданку випивати чайну ложку гарбузяного чи льняного масла. Так можна робити хоч все життя, але результат буде помітним не раніше ніж за півроку."
У перші дні після очистки не можна вживати м'яса і риби, навіть звареними. За день треба з'їдати не менше трьох яблук, на обід та ввечері - салат із буряку, моркви. Корисні чорнослив і виноград. В кінці тижня починають їсти каші, рибу і яйця. Можна пити кефір, йогурти.

Катерина ГОНЧАРОВА, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат