Жменя лохини уповільнює старіння й покращую зір

admin 14.08.2012 16:35 ЗДОРОВ'Я

У Карпатах здавна для лікування різних недугів застосовували плоди, листки та коріння ягід лохини (її ще у народі називають "голубика"). Заготовляють   іх у липні-вересні.

Підприємець Віктор Дитинко у селі Оболоня Долинського району на Івано-Франківщині заклав плантацію лохини високорослої. Перші кілограми дорогоцінних ягід вже почав реалізовувати.
Віктор запевняє, що 50 г свіжої або замороженої лохини на день - це перший крок до ідеального здоров'я.

І це не перебільшення, адже лохина - продукт унікальний: вона вважається гіпоалергенною, уповільнює процеси старіння і покращує зір.

Крім того, нормалізує травлення і випорожнення. Для літніх людей це просто знахідка. Клітковина цієї ягоди має дуже м'якою дією і чудово чистить кишківник.

За словами лікара-терапевта, доцента Івано-Франківського медуніверситету Марії Семотюк найважливіша дія лохини в тому, що вона значно прискорює імпульси в нейронах. Нервова клітина починає працювати ефективніше, без збоїв. Виникає прекрасна синхронізація всіх нервових процесів в організмі.

Вона має протизапальну, десенсибілізуючу, антимікробну дію. Ця дивовижна ягода посилює гостроту зору, нормалізує обмінні процеси, зменшує втому очей (особливо при роботі з комп'ютером). Активно діє на оновлення клітин сітківки. Вміщені в ягодах біофлавоноїди наділяють її судинозміцнюючою і загоюючою дією. Так само перешкоджають тромбоутворенню, благотворно впливаючи на сітківку очей при цукровому діабеті.

Найкращими способами застосування ягід лохини є або вживання їх в свіжому вигляді, або у вигляді відвару. Листя голубики як лікарський засіб часто використовуються в якості інгредієнтів трав'яних зборів і відварів для лікування серцевих проблем, гіпертонії, цукрового діабету і запорів.

Олександра ЛІСКОНОГ, gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат