На Закарпатті можна оформити автівку, ввезену для особистих потреб, лише на трьох пунктах пропуску

25.04.2022 22:44 ПОДІЇ

Влада України обмежує кількість пунктів пропуску, через які можна буде оформити автівку, ввезену з-за кордону для особистих потреб. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.


Після відміни митної плати за ввезення автомобіля на держкордонах утворилися черги з автомобілів, власники яких вирішили купити їх виключно для себе. Тепер через ці автомобілі загальмувався перетин кордону і автомобілями, які везуть гуманітарну допомогу.

Щоб якось розмежувати ці черги, влада вирішила, що для автомобілів, які ввозяться для власних потреб, визначено певні пункти пропуску на держкордонах.

У межах Закарпаття це пункти пропуску "Дзвінкове" та "Косино" на кордоні з Угорщиною і пункт пропуску "Малий Березний" на кордоні зі Словаччиною.

Нововведення почнуть діяти з 00:00 25 квітня.

Мустафа Найєм також розповів, що відміна сплати мита на ввезення автомобілів була зроблена для того, щоб можна було ввозити відносно недорогі автомобілі для потреб армії та волонтерів. Але цією відміною скористалися і багато громадян, які заводять для особистих потреб дорогі автомобілі.

glavcom

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат