Уряди Словаччини та України домовляються про умови роботи міжнародного аеропорту «Ужгород»

18.03.2021 10:25 ПОДІЇ

Угоду між Україною та Словаччиною щодо умов використання частини словацького повітряного простору у зв’язку з роботою міжнародного аеропорту «Ужгород" схвалено.

​Вона дозволить відновити повноцінне функціонування летовища та зв’язати авіаційним сполученням Закарпатську область з іншими регіонами України та із закордоном.

Мирослав Білецький, перший заступник голови Закарпатської ОДА, зазначив, що керівництво області докладе зі свого боку максимум зусиль, щоб летовище запрацювало на повну силу. І підтримка та порозуміння обох держав на найвищому рівні на цьому етапі дуже важливі, оскільки аеропорт може приймати та відправляти літаки тільки з використанням словацького повітряного простору.

"Для керівництва області повноцінна робота аеропорту «Ужгород» - пріоритет! І поки у Києві працювали над угодою, ми на місці дбали і дбаємо про приміщення та потужності летовища. Зокрема вже розроблена проєктно-кошторисна документація для капітального ремонту покриття руліжної доріжки, перону, стоянок повітряних суден аеродрому, реконструкція аеровокзалу та будівництво аварійно-рятувальної станції міжнародного аеропорту «Ужгород»", - зазначив Мирослав Білецький.

Пресслужба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат