На Закарпатті буде реалізовано транскордонний Українсько-Угорський проект на 3,8 млрд. грн.

12.03.2021 15:45 ПОДІЇ

Про це розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Дорога в обхід Берегова, реконструкція мосту на території пункту пропуску «Чоп (Тиса) — Загонь» та з’єднання України та Угорщини автомагістраллю М3 — пріоритети української сторони у співпраці з угорськими партнерами. Про це говорили під час відеоконференції із колегами з Угорщини.

«Транскордонне співробітництво і розвиток прикордонної інфраструктури — для мене особисто одне з пріоритетних завдань на посаді першого заступника голови Закарпатської ОДА.

Відрадно, що за результатами нашої зустрічі маємо ряд позитивних рішень. Передусім, обидві сторони зацікавлені у реалізації усіх згаданих проєктів. Зараз вивчаємо проєкт реконструкції мосту на КПП «Чоп (Тиса) — Загонь». Найближчим часом зможемо його вивчити, розподілити роботи і приступити до їх фінансування та виконання.

І ще трішки цифр і фактів:

— трохи більше року — саме стільки нам потрібно часу, щоб закінчити будівництво і підведення до українсько-угорського кордону дороги М3. А це близько 10 км нових автошляхів від перспективного пункту пропуску «Дийда-Берегдароц» до перетину дороги у с. Гать;

— орієнтовна вартість цього об’єкту — 3,8 млрд. гривень і його включили в програму «Велике будівництво»;

— за планом у 2022 році має завершитись повна реконструкція на митному посту «Лужанка», з метою започаткування вантажного автомобільного руху без обмеження ваги (зараз обмеження до 7,5 т). Зараз проходить корегування документації, а будівельні роботи стартують у другому півріччі 2021 року», — повідомив Мирослав Білецький.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат