Вакцинація стартувала

05.03.2021 11:39 ПОДІЇ

Світ переживає третю хвилю коронавірусу. І якщо ще наприкінці минулого року говорили, що до квітня цього року коронавірус буде подоланий, то зараз вже кажуть, що побороти його зможемо лише до кінця року.

Звичайно, що деякі країни почали рятуватися масовим вакцинуванням. Тут особливо добре справи пішли в Ізраїлю. Тут людей на вакцинування заманюють навіть безкоштовною кавою. Хоча і це зайве, бо люди самостійно йдуть отримати вакцину, бо знають, як коронавірус нищить людей.

На жаль, в Україні зараз незрозумілий спалах кількості виявлених випадків. Це відчувається і на Закарпатті. Антирекорди довго не тримаються. А людей помирає дедалі більше. Цього тижня поховали 39-річну викладачку УжНУ, яку спалив коронавірус. Трагічно закінчилося життя породіллі з Іршавщини. Є й багато інших випадків, коли коронавірус забирає ще зовсім молодих.

Головні лікарі обласної та Ужгородської міської лікарень, авторитетні закарпатці поширюють відеозвернення до земляків із проханням бути обережнішими, дотримуватися правил карантину, щоб не дати коронавірусу поширюватися, бо лікарні вже тріщать, ліжок не вистачає, а рятувати хворих стає дедалі важче.

Обласна влада регулярно збирає брифінги, на яких пояснює критичність ситуації. При цьому перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький сказав: «Влада робить багато. Ми збільшуємо ліжковий фонд, на останній сесії Закарпатської обласної ради депутати виділили додаткові кошти на фінансування медичної сфери, закупівлю обладнання. Але без самосвідомості, ми не зможемо подолати недугу». І це правда. Скепсис у багатьох людей просто зашкалює.

Нарешті і в нас почалася вакцинація. Але українці не були б українцями, якби у чомусь не побачили «зради». Час від часу з’являються дописи «фахівців», які лякають, що вакцинація є зговором масонів. І лише публічне вакцинування керівників держави, а на Закарпатті голови ОДА і ректора університету, трошки змінили сприйняття вакцинації населенням. Люди починають розуміти, що якщо це діє в інших країнах, то ми повинні бути не гіршими. Іншої можливості подолати вірус немає.

Першим, кого вакцинували від коронавірусної інфекції на Закарпатті, був лікар Степан Карабиньош.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат