На Мукачівщині збудують новий аеропорт за 4 млрд. грн

23.04.2021 12:25 ПОДІЇ

Про це на Форумі «Закарпаття у прагненні до розвитку та згуртованості» розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Для того, щоб аеропорт зміг повноцінно працювати, тут буде профінансовано ряд робіт. Зокрема, на ремонт руліжної доріжки буде виділено 2 млн. грн, на капітальний ремонт перону виділять 10 млн. грн., на капітальний ремонт стоянки літаків буде виділено 45 млн. грн. Окрім того, зараз на стадії проектування встановлення світло-сигнальної системи.

Також, зі слів Мирослава Білецького, вже стало відомо, що новий аеропорт на Закарпатті побудують в межах Мукачівської ОТГ, яка об'єднує 17 населених пунктів. Наразі точне місце будівництва аеропорту не розголошується, щоб не було спокус у ділків викуповувати землі в цьому місці.

Аеропорт будуватимуть в рамках програми "Велике будівництво" і лише на проектування з держбюджету буде виділено 30 млн. грн. Будівлю вокзалу збудують на 1 млрд грн, а злітну смугу і інфраструктуру ще за 3 млрд. грн.

Мирослав Білецький також розповів, що вважає перспективним ще один напрям авіасполучення. Мова йде про так звану малу авіацію.

Нещодавно на Закарпаття на малому літаку прилітав директор аеропорту Сату Маре в Румунії Міхай Петрашку.   Саме тоді на зустрічах з представниками влади Закарпаття обговорювалося питання організації авіасполучення між аеропортами Сату Маре та Ужгорода з використанням малої авіації.

Такі літаки не піднімаються на висоту вище 1300 метрів, тому нема потреби платити за використання повітряного простору. Використання пального також невелике. Все це дає змогу зробити вартість перельотів невеликою.

"Ми будемо працювати над тим, щоб дійсно організувати авіасполучення між аеропортами сусідніх прикордонних міст. Мова йде про Ужгород, Сату Маре чи Бая Маре (Румунія), Ніредьгаза та Дебрецен (Угорщина). Також таке авіасполучення можна налагодити між сусідніми областями в Україні", - сказав Білецький.

Віг відзначив, що це може бути дуже активне авіасполучення, бо має багато переваг. І це не тільки швидкість пересування, але й економія часу на проходженні державних кордонів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат