Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України

25.03.2020 19:06 ПОДІЇ

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Таке рішення прийняте сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», - зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що режим надзвичайної ситуації не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

Також Денис Шмигаль зазначив, що Уряд в боротьбі з поширенням коронавірусної інфекції діє за визначеним планом. Крім того, працює в даному питанні з міжнародними партнерами. Вчора був проведений перший телеміст з китайськими лікарями, які поділилися своїм досвідом. Також разом з Офісом Президента йде робота для збільшення поставок тестів в Україну.

Заступника Міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря призначено керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня.

Як повідомляє пресслужба ОДА, протягом минулої доби - 24 березня 2020 року у заклади охорони здоров’я області, що перебувають у сфері управління департаменту:

      • госпіталізовано хворих із явищами гострої респіраторної інфекції у заклади охорони здоров’я, що надають спеціалізовану медичну допомогу 30;

      • з 30 хворих, що госпіталізовані, у 6 осіб діагностовано вірусну пневмонію;

      • за добу, що минула 1 особі проведено швидкий тест на COVID-19, результат негативний. Жодна особа не госпіталізована в комунальне некомерційне підприємство „Обласна клінічна інфекційна лікарня” Закарпатської обласної ради з підозрою на COVID-19.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат