Закарпаття відвідав Президент Зеленський

26.09.2020 15:13 ПОДІЇ

Під час візиту Зеленський відвідав Берегово, де проінспектував ремонт райлікарні. Лікарню було віднесено до опорної, тому її включили в так званий план "Великого будівництва". Тут буде відділення екстреної медичної допомоги, реанімаційний блок з томографом, фізіотерапевтичне, дитяче та хірургічне відділення також інтенсивна терапія та гінекологія.

Загалом за програмою ВБ в області триває робота у восьми лікарнях, а загалом у регіоні реалізуються 18 проектів: три дитячі садочки, чотири школи, два спортивні об’єкти тощо.

Також президент і керівництво області обговорили включення до програми "Велике будівництво" історичних пам'яток та замків для проведення їхньої реставрації. Зокрема до програми буде включено ремонт Обласної філармонії в Ужгороді на наступний рік.

У той же час голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив, що в області планують побудувати великий гірськолижний курорт, який зможе приймати зимові Олімпійські ігри. Про це він сказав на презентація стратегії розвитку Закарпаття за участі президента. Проект, який готується, буде у 5 разів більший за Буковель. Також, за словами Петрова, невдовзі розпочнеться будівництво довгоочікуваної дороги на найвисокогірніший курорт України – Драгобрат.

Володимир Зеленський же повідомив, що на Закарпатті в цьому році збираються відремонтувати 370 кілометрів доріг. Він також запевнив, що за декілька років можна буде відновити всі дороги в області.

Щодо повітряної інфраструктури, то Зеленський розповів, що на Закарпатті планують збудувати новий аеропорт і що розглядаються три варіанти, а поки що відновлять ужгородський. "Ми вже закладаємо гроші у бюджет наступного року, щоб були зроблені початкові роботи з будівництва цього аеропорту Десь за 2 роки, може 3 роки, ми побудуємо новий аеропорт".

Також Президент пообіцяв вирішити проблему черг на кордонах. Для цього на західному кордоні України будуть будуватися нові або розширюватися старі пункти пропуску.

Ще Володимир Зеленський перебуваючи на Закарпатті запровадив День виноградаря та винороба, відвідав завод "Єврокар", а також нагородив орденом “За заслуги” ІІ ступеня митрополита Мукачівського і Ужгородського УПЦ Феодора і владику Мілана (посмертно).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат