Новостворена партія «Пропозиція» представила в Ужгороді кандидата на посаду міського голови

admin 22.09.2020 13:06 ПОДІЇ

Днями Ужгород відвідав мер міста Дніпро Борис Філатов, щоб презентувати новостворену партію «Пропозиція» та представити команду, яка йтиме на виборах 25 жовтня в міську раду. Також представили кандидата, який балотуватиметься на посаду міського голови від партії — підприємця Миколу Пастухова.

Партія була створена в Дніпрі близько двох місяців тому і почала дуже активно розвиватися. Борис Філатов розповів, що «Пропозицію» одразу почали називати «партією мерів», оскільки до неї одразу увійшло багато міських голів обласних центрів. Втім, пан Філатов категорично не погоджується з цією назвою, тому що, каже, «ми не є партією міських бюрократів чи великих начальників. Ми партія місцевого самоврядування і в нас різні команди в різних мітах України. Ми запрошуємо всіх людей, які підтримують нашу ідею передачі повноважень з органів центрального самоврядування вниз на місця».
«Програма в нас дуже проста і зрозуміла: ми хочемо, щоб більшість повноважень, які тільки можливі, були передані в регіони», — розповів мер Дніпра. Він пояснив, що в партії переконані: держава має займатися безпосередньо властивими їй функціями, такими як обороноздатність, звнішня політика, економіка, армія, держбезпека. А всі інші речі треба передавати місцевому самоврядуванню.
«Тобто ми виступаємо за те, щоб центральна влада переставала нас грабувати і хочемо, щоб нам передали реальні повноваження: адміністрування місцевих податків, екологічний контроль. Ми переконані, що саме місцеві громади мають приймати рішення про відкриття чи закриття грального бізнеса. Щоб місцеве самоврядування регулювало питання продажу алкоголю та ще ряд питань», — каже Борис Філатов.
Стосовно команди в Ужгороді, яка налічує більше 30 кандидатів, то вона дуже різна: від лікарів, бухгалтерів до чиновників та правоохоронців. Очолив осередок підприємець Микола Пастухов, який знайшов партію цілком випадково. Каже: вибрав партію «Пропозиція» тому, що «тут людині надається повна свобода дій, ви є представником місцевого самоврядування, розумієте, що відбувається довкола вас і знаєте, що потрібно робити, аби досягти тих чи інших цілей у цій громаді. Ви знаєте, чим живе ваша громада, і знаєте, як можна їй допомогти».
Партія представлена в 21 регіоні України, і протягом кількох останніх тижнів вирушила в рейд містами, в яких уже утворені осередки партії і громади просили про зустріч, знайомство та підтримку. Загалом відвідали цілий ряд міст: Житомир, Бердичів, Новоград-Волинський, Вараш, Рівне, Трускавець, Дрогобич, потім був Ужгород і насамкінець – Коломиї та Івано-Франківськ. Їхали, за словами Бориса Філатова, тому що «перш за все нам реба об’єднатися, щоб захистити місцеве самоврядування від нападок центральної влади».

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат