Консульство Словаччини в Ужгороді спростовує свою причетність до визначення лише однієї лабораторії

admin 16.06.2020 13:29 ПОДІЇ

Генеральне Консульство Словацької Республіки в Ужгороді спростовує свою причетність у визнанні дійсними для виїзду в Словаччину довідок лише однієї ужгородської лабораторії

Про це йдеться в офіційній відповіді Консульства на запит РІО.

Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді не володіє офіційною інформацією про те, що Словацька Республіка має визначений перелік лабораторій, довідки котрих приймаються до уваги при перетині словацько-українського кордону.
(Це дивно, бо такі списки висять на ПП при в'їзді в Словаччину і копію такого документу розмішено нам в матеріалі - редакція)

Такий список має право виготовити виключно відповідний компетентний орган України, котрий в подальшому мав би нотифікувати його прикордонним органам Словацької Республіки. Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді не володіє інформацією щодо того, чи таку офіційну інформацію було надано, позаяк прикордонні органи України та Словаччини спілкуються в двосторонньому порядку.

Що стосується лабораторій Астра-Діа та Превенш дозвольте зазначити, що останні були вказані як одні з багатьох на прохання громадян Словаччини, які мали намір зробити ПЛР-тест в приватних комерційних лабораторіях під час повернення в Словаччину з акцентом на області, найближчі до кордону, а також через те, що   інші лабораторії, до яких ми зверталися, на той час   проводили лише експрес-тести, а умовою перетину кордону був саме ПЛР-тест. Також підкреслюємо, що вони мали виключно інформативний характер.

Принагідно дозвольте звернути Вашу увагу, що виготовлення списку уповноважених лабораторій, які проводять відповідні тести, підпадає під цілковиту компетенцію відповідних українських органів, які в свою чергу мали б   інформувати сторону -   партнера у разі наявності такої потреби, - йдеться в повідомленні Консульства.

Таким чином, у корупції може бути задіяний український орган, який надав словацькій стороні список рекомендованих лабораторій, який абсолютно не мотивований.
Наразі в.о. Центру   Громадського здоров'я України І. Кузін не відповів на наш запит, за яким принципом відбиралися лабораторії, довідки яких є чинними для права в'їзду в Словацьку Республіку.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат