Комусь вірус у радість

12.04.2020 17:20 ПОДІЇ

Вірус і далі шириться світом. Кількість заражених перевищила півтора мільйона, а кількість смертей дійшла до позначки 100 тисяч. Тепер у епіцентрі США. Там за день помирає вже майже по 2000 людей. Все ще висока смертність у Франції, Італії та Іспанії.

Деякі країни починають тиснути на Китай і погрожувати багатомільйонними позовами. Головне звинувачення — не надання своєчасної інформації про спалах коронавірусу у цій країні. Уряди відразу кількох країн переконують, що коронавірус у Китаї був виявлений ще у вересні минулого року, але Китай про це не попередив нікого, і сотні тисяч китайських туристів вільно подорожували світом. Тому й не дивно, що найбільше захворювань у туристичних регіонах.

Щодо України, то у нас борються із заразою в міру своїх сил. Грошей на боротьбу з коронавірусом підкине Євросоюз. Окрім того, з українського бюджету вже на це виділили понад мільярд гривень. А от контролю над цими коштами немає. Хтось добре заробить.

Крім того, коронавірусом вирішили скористатися і деякі політики, які ведуть активну агітацію. Так робить на Закарпатті і Медведчук. Де роздають безкоштовно людям маски від Медведчука, там обов’язково стоїть намет його партії.

А ще дехто нишком використовує карантин для політичної помсти. Нова генеральна прокурорка Венедиктова відкрила кримінальні справи щодо Порошенка, розуміючи, що зараз його прихильники не зможуть вийти на вулиці.

Дивно також веде себе кваліфікаційна комісія, яка приховано розглядає справи щодо суддів корупціонерів і спокійно їх поновлює на роботі.

Ну і про Закарпаття. Ми також уже маємо померлих від вірусу. І число заражених уже йде на десятки та наближається до сотні. Та найгірше те, що через безпорадність деяких чиновників стаються прикрі випадки зараження лікарів. Особливо це стосується пульмонологічного відділення Ужгородської міської лікарні, де довелося всіх відправити в самоізоляцію, бо хворих із коронавірусом направили у це відділення замість інфекційної лікарні.

Відкритим залишається питання щодо святкування Пасхальних свят. Звичних масових освячень пасок не буде. У селах священики вирішили ходити від двору до двору. У містах пропонують дивитися Літургію в Інтернеті, а потім глави сімей окроплять паски свяченою водою. А деякі церкви передаватимуть паски додому кур’єрами.

Одним словом, цьогорічні свята дуже сумні. І ще не відомо, як буде далі. Скоро у людей закінчаться гроші, а їсти щось потрібно. 70 % приватного бізнесу стоїть. Якихось компенсацій від уряду чекати не варто. Уряд буде здатний на єдине — коли запахне смаленим, то попустять жорсткість карантину і дозволять бізнесу знову працювати. Про наслідки вже ніхто не думає.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат