Міністерська перевірка сфальсивікувала результати? В УжНУ готуються до страйку

Rionews 22.02.2012 14:54 ПОДІЇ

Вчора під час оголошення результатів міністерської перевірки, яка тривала в УжНУ з 13 лютого, керівництво університету виявило грубі порушення їхніх прав.

Між студентами та викладачами поширюються чутки про можливе закриття вишу чи відбирання ліцензії у деяких факультетів.

Кінцевий акт перевіки вчора мав бути підписаний керівництвом вишу та деканами усіх факультетів. Натомість від затвердження відмовилися майже всі, оскільки у міністерському документі знайшли безліч сфальсифікованих результатів та необгрунтованих висновків.

Микола Вегеш, ректор УжНУ, сьогодні оприлюднив зверненння до міністра Табачника, у якому вказав на "безпрецедентно грубе" завершення перевірки: "Керівництву університету не було надано можливості виправити навіть технічні помилки, які зустрічаються фактично на кожній сторінці, не кажучи про завідомо неправдиві дані внесені в Акт перевірки".

Університету "приписали" відсутність матеріально-технічної бази, зі студентів зробили двійошників, взявши за основу зовсім не ту шкалу оцінювання, за якою навчаються в УжНУ.

Результатом загального невдоволення можуть стати протестні акції, час і місце яких поки що визначаються.


Нагадаємо, що УжНУ є найбільшим вишем Закарпатської області. Заснований ще в 1945 році, сьогодні він є одним із класичних університетів України, акредитованих за IV (вищим) рівнем акредитації (сертифікат серії РД - IV №078987).

Тут навчаються 12 тисяч студентів, працюють 117 докторів наук, професорів, 557 кандидатів наук та доцентів, 11 лауреатів Державної премії України в галузі науки і техніки, 57 заслужених діячів науки, техніки, освіти, медицини та 4 членів-кореспондентів НАНУ і галузевих наук.

Rionews

ТЕГИ : УжНУміністерська перевірка

Коментарі :


25.02.2012 17:59 777

Нажаль все це правда. Звісно УЖНУ це замовлення, в решті вузів все так само. Але студенти двієчники? А хто з них насправді вчиться??? Тупо бабло, хабарі... Всіх це влаштовує. Відсутня база? Ну якщо із МУДУ порівнювати то ні, а якщо із задрипаними мадярськими вузами то так. Викладачі професори? Хто стикасвя той знає скільки їхні звання коштують і чого насправді варті   моральні, збочені уроди, сплошне блядст.о і т.п.
Гірко тільки що чомусь почали із УЖНУ, а не з МУДУ!!! ото бурса так бурса!


22.02.2012 23:12 Студентка

Я підтримую Михайла, ми повинні боротися за своє право на кваліфіковану освіту!!!!!!! УжНУ хоч і ненайкращий вуз, але один з кращих та з високим рівнем підготовки!!!!!


22.02.2012 22:37 Студентка

Взагалі-то правильно : "двієчник". Не знаю, як УжНУ, а відділення журналістики кульгає...


22.02.2012 22:26 Читач

Це вже насторожує...Студенти, як ніхто в суспільстві відчувають невдоволення широких мас керуючою владою.Історія повторює, що студенство -це дуже чутливий і емоційний індикатор.Це майбутнє нашої держави.


22.02.2012 15:37 Михайло

Панове,не дивуйтеся.Цій владі не потрібні освічені та самодостатні люди.Зеку потрібні зеки.А собачники -цепні пси цього режиму.Не здамося"!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат