Новорічна ніч по-закарпатськи...

05.01.2012 15:43 ПОДІЇ

Хоча за інформацією відповідних служб Новий 2012 рік Закарпаття зустріло відносно спокійно, не обійшлося без пожеж, ДТП та смертельних наслідків. Традиційні масові гуляння на центральних площах міст залишили на ранок 1 січня купу бруду, порожніх пляшок, сміття.


«Найкраще» за кількістю сміття, розбитих пляшок та п’яною молоддю показав себе Ужгород... Зважаючи на ці факти, стає зрозуміло, що претензії на «європейськість» висловлювати поки що зарано...

Загалом 31 грудня до чергової частини УМВС України в Закарпатській області надійшло 50 повідомлень про злочини та правопорушення. 18 злочинів правоохоронці розкрили за гарячими слідами, зокрема, сім тілесних ушкоджень, дві крадіжки, один факт вилучення наркотиків тощо. У нетверезому стані за кермом працівникам ДАІ попалися 16 водіїв. 1 січня до чергової частини закарпатської міліції надійшло 75 повідомлень про скоєні злочини, з них 34 було розкрито за гарячими слідами.

ГРАБУВАЛИ ПІДВАЛИ, КВАРТИРИ, МАГАЗИНИ, ОФІСИ...

Щедрим виявився Новий рік на пограбунки. Так, 31 грудня пограбували кабінет директора одного з акціонерних товариств, офіс якого знаходиться в   Мукачівському районі. Виламавши замок на вхідних дверях, зловмисники викрали з сейфа гроші в сумі понад 30 тисяч гривень. Того ж дня пограбували магазин мешканки Ужгорода, викравши 7 тисяч гривень, дві шуби, жилет із лисиці, пару жіночих чобіт. Загалом сума заподіяних збитків склала понад 17 тисяч гривень. У Новорічну ніч в Ужгороді також пограбували квартиру працівника одного з комерційних банків. Скориставшись відсутністю господаря, невідомі зловмисники шляхом пошкодження серцевини замка на дверях винесли з помешкання золоті речі, два ноутбуки, навігатор, гроші — загалом добра на 21 тисячу гривень.

Дві доволі незвичні крадіжки сталися перед Новим роком на Ужгородщині. В одному селі тут на одній вулиці обікрали два підвали. З одного невідомі винесли 300 літрів домашнього вина, з іншого — 600. Заодно прихопили й дві дерев’яні бочки. Вочевидь, у обох випадках діяли одні й ті ж зловмисники.

Не обійшлося у Новорічну ніч і без крадіжок. Першою потерпілою в Ужгороді стала 22-річна ужгородка, котра звернулася з заявою в міське управління міліції в 0.10 Новорічної ночі. Під час прогулянки вулицями святкового міста від неї поцупили з кишені куртки телефон «Самсунг» вартістю 1600 гривень. Не минуло й   п’яти хвилин, як із аналогічною заявою звернувся 18-річний студент університету, від якого вкрали на вулиці з кишені його «Самсунг» вартістю 700 гривень.

ОНУК ЗАБИВ ДО СМЕРТІ БАБУСЮ...

За повідомленням СГЗ УМВС України в Закарпатській області, найтяжчий новорічний злочин стався на Тячівщині. Серед ночі 1 січня до чергової частини Тячівського райвідділу міліції надійшло повідомлення від мешканки смт Буштино про смерть своєї свекрухи. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. На тілі 76-річної пенсіонерки міліціонери виявили численні садна, проте родичі запевняли, що бабуся через травму ноги часто падала… Судмедекспертиза засвідчила в померлої численні переломи ребер та розрив легенів. Як з’ясували працівники карного розшуку, бабусю забив до смерті… її 22-річний онук. П’яний молодик спершу затіяв сварку зі своєю співмешканкою, а коли за ту заступилася його бабуся, почав бити нещасну кулаками.

Напередодні до Хустської ЦРЛ «швидка» доправила 40-річного мешканця району з ножовим пораненням пахової ділянки. Як з’ясували правоохоронці, потерпілого вдарив кухонним ножем під час пиятики його 50-річний родич. Підозрюваного затримали й доставили в міськвідділ міліції, вирішується питання про порушення кримінальної справи.

До Рахівської ЦРЛ 1 січня доправили травмованого 25-річного нетверезого місцевого хлопця,   збитого вранці невідомим автомобілем, водій якого з місця пригоди втік. Лікарі діагностували в потерпілого перелом ноги та забій головного мозку. За скоєння ДТП працівники ДАІ невдовзі затримали 26-річного мешканця Рахівщини, який керував автомобілем ВАЗ-2110.

РЯТУВАЛЬНИКИ ЗНАЙШЛИ ОБГОРІЛИЙ ТРУП У ПЕРЕЧИНІ

Що стосується пожеж, то з 31 грудня по 1 січня в Закарпатській області таких сталося шість. У Новорічну ніч дотла згоріли два автомобілі на Мукачівщині, житловий будинок на Міжгірщині, горіли сауна у Сторожниці, складське та підсобне приміщення в Перечині, повідомили у ЦП УМНС України в Закарпатській області.

На території комунального підприємства в Перечині у підсобному приміщенні знайшли обгорілий труп 52-річного працівника цієї фірми. Смерть людини настала внаслідок отруєння чадним газом, ймовірна причина пожежі — викинутий недопалок. На Хустщині внаслідок отруєння чадним газом постраждали дві особи, однак на сьогодні їхній стан, на щастя, задовільний.  

На Міжгірщині у присілку Зелеки с. Торунь за дві з половиною години до Нового року згорів житловий будинок. Причина займання — коротке замикання електромережі. На пожежі травмувався 28-річний син власниці помешкання.

У ніч із 31 грудня на 1 січня в с. Сторожниця загорілася приватна лазня. Причина займання з’ясовується, потерпілих немає. Однак вогонь знищив перекриття будівлі на площі 170 кв. м, внутрішнє оздоблення, електропобутову техніку та пошкодив стіни будівлі.

НА МУКАЧІВЩИНІ ЗГОРІЛИ ДВА АВТО

У Мукачеві 1 січня через 6 хвилин після Нового року спалахнув автомобіль «Опель», що належав місцевому мешканцеві. До приїзду рятувальників машина згоріла повністю, причина займання встановлюється. Рятувальникам вдалося вберегти від вогню лише авто, яке було поряд і вже починало переймати вогонь. 1 січня так само вщент згорів ВАЗ-21099 у с. Ключарки Мукачівського району, який належав місцевому мешканцеві.

В УЖГОРОДІ 18-РІЧНА ДІВЧИНА РІЗАЛА СОБІ ВЕНИ...

З 29 грудня по 3 січня «швидка» в Ужгороді загалом констатувала 445 викликів. Від хронічних захворювань померли 20 людей. «Близько шостої години вечора 1 січня надійшов виклик із вулиці Легоцького. У ДТП автомобіль збив пішохода 1978 року народження. З діагнозом «політравма» його доправили спочатку до Обласного центру нейрохірургії та неврології, а потім до травмпункту міської лікарні», — розповіла про нещасний випадок Жанна Лупір, старша лікарка УСШМД.

Вдруге цього дня «швидка» виїжджала на вулицю Гвардійську. В одній з квартир тамтешньої багатоповерхівки 18-річна дівчина вирішила звести рахунки з життям. У стані алкогольного сп’яніння вона порізала собі променево-зап’ястний суглоб. Причини невідомі, втім, найімовірніше, дівчина хотіла просто налякати друзів і рідних. На щастя, все обійшлося, потерпілу вчасно доправили до травмпункту міської лікарні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат