В Ужгороді за ціною квартири можна   придбати і будинок

10.02.2012 16:14 ПОДІЇ

Із 27 по 29 січня в Мукачеві пройшло відкрите засідання Ради Асоціації фахівців із нерухомості (ріелторів) України   (АФНУ). Одне з ключових питань, що розглядалися на засіданні — законодавче регулювання ринку нерухомості.

У цьому контексті була створена робоча група, яка працюватиме над пропозиціями до законопроекту про ріелторську діяльність. Як повідомила в коментарі газеті «РІО» Інга Мітюніна, директорка АН «Атланта», а також новообрана заступниця голови Закарпатського відділення АФНУ, на сьогодні одним із пріоритетних завдань асоціації залишається боротьба   з «чорними ріелторами». Власне законопроект, який наразі мають доопрацювати фахівці, повинен допомогти вирішити ці питання. Практика європейських країн засвідчує, що врегулювати це можна, по-перше, проведенням сертифікації ріелторів. По-друге, це регламентується на законодавчому рівні — за відсутності сертифікованих ріелторів угода між сторонами вважається недійсною. Таким чином, ріелтор має відповідний статус і є таким самим суб’єктом, як покупець та продавець.

До слова, в рамках відкритого засідання Ради АФНУ пройшли збори Закарпатського відділення, на яких члени обласного осередку асоціації обрали нового голову Закарпатського відділення АФНУ Сергія Альохіна (директора АН «Меркурій-Мукачево», на ринку послуг із 2005 року) та його заступницю Інгу Мітюніну (директорку АН «Атланта»).

«Хороший ріелтор, як лікар, — вважає пані Інга. — Ви впускаєте його у своє життя, знайомите з проблемами та висловлюєте свої побажання. Ви мусите йому довіряти. Тільки в такому випадку ця людина зможе знайти для вас оптимальне рішення у сфері купівлі-продажу нерухомості». Агенція нерухомості «Атланта» (пл. Петефі, 8), яку представляє Інга Мітюніна, надає повний комплекс ріелторських послуг у відповідності до всіх вимог, професійних та етичних стандартів Асоціації нерухомості України, результатом яких є прозорість і відповідальність у роботі з клієнтами.

Поміж тем відкритого засідання АФНУ варто відзначити презентацію «Пластикового посвідчення члена АФНУ», яке можуть мати виключно сертифіковані ріелтори, члени АФНУ, які не мають заборгованості. В Ужгороді отримати цю картку можна і в офісі АН «Атланта» (пл. Петефі, 8).

Що стосується ринку нерухомості в Ужгороді та області загалом, то Інга Мітюніна зазначає: «На сьогодні фіксується значний спад попиту на первинне житло. Власне через відсутність стабільної ціни на нерухомість нині вартість житла в новобудові прирівнюється до вартості «хрущовки», а подекуди за ціною житла у багатоповерхівці можна придбати навіть приватний будинок. До прикладу, 1 квадратний метр у новобудові коштує від 4500 до 8000 гривень, а вартість квадратного метра у «хрущовці» складає 5—6 тис. грн.», — зазначила директорка агенції нерухомості. У той же час пані Інга відзначає, що вартість нерухомості в центральній частині міста необгрунтовано завищена і подеколи сягає 6 тис. доларів за квадратний метр.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат