Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 31.08.2012 09:00 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 31 серпня. Сьогодні ви маєте чудову нагоду розпочати справи та торкнутися саме тих життєво важливих завдань, які не встигли започаткувати вчора. Останній день літа не випадково збігся з останнім днем тижня: з вихідними легше перейти в осінь. Насолоджуйтесь «літньою» кавою і налаштовуйте себе на позитивне сприйняття навколишнього світу. Успішних починань і плідних звершень у п’ятницю!

Цитата дня:   Щасливий, кому вдалося знайти щасливе життя, але щасливіший, хто вміє користуватися ним. (Григорій Сковорода)

31 серпня 2012 року в Ужгороді температура повiтря вдень 24-28°. Ясна погода буде триматися впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 31 серпня відзначається день святих Флора і Лавра. З цього часу починаються осінні холодні ранки, які переходять у ранкові заморозки. Останній день літа не завжди балував наших пращурів теплом: часто у цей день осідали важкі тумани, йшов дощ, дули вітри холодні.

За православним календарем 31 серпня ІМЕНИНИ відзначають Георгій, Дионисий, Омелян (Емилиан), Ерм, Ермипп, Іван (Іоанн), Илларион (Іларіон), Лавр, Макарий, Полиен, Серапіон і Флор.


Сьогодні також:
Польща   — День Солідарності та Свободи
Молдова   — День державної мови (рум. Limba noastră)
Киргизстан   — День Незалежності
Малайзія   — День Незалежності
Тринідад і Тобаго   — День Незалежності
Росія   — День ветеринара
День Святого Айдена
День памя'ті мучеників Флора і Лавра

Цей день в історії

1422   — Генріх VI став королем Англії у віці 9 місяців
1733   — своїм указом імператриця Анна Іванівна „пробачає” запорожцям "усі їхні провини" і бере під свою царську руку. Козаки дістали можливість повернутися на рідну землю.
1898   — офіційно відкрито Київський політехнічний інститут.
1907 — створено Антанту.
Ніч проти 31 серпня 1919 - об'єднані сили УГА та Дієвої армії УНР визволили Київ від більшовиків
1939 — Верховна Рада СРСР ратифікувала радянсько-німецький пакт про ненапад
1986   — радянський пасажирський лайнер «Адмірал Нахимов» затонув у Чорному морі біля Новоросійська після зіткнення з танкером «Петро Васев»; загинули 423 людини.


Що сьогодні та на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Ужгород, Амфітеатр
30—31 серпня — мультикультурний фестиваль «ПораБуло».  

Рахів
1—2 вересня — фестиваль-ярмарок “Гуцульська бринза”. Поч. о 10.00.

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 вересня — персональна виставка заслуженого працівника культури Степана Сігетія «Дерев’яні церкви Закарпаття та природа рідного краю».



Що обіцяють зірки?

Овен. Трохи напружений день, однак вам не варто зважати на те, що кажуть інші, на чужі перестороги. Як правило, вони виявляться не зовсім вірними. Сьогодні у вас вистачить сил, щоб завершити всі заплановані справи. Тому з самого ранку озбройтеся оптимізмом і хорошим настроєм і сміливо приступайте до штурму майбутніх звершень.
Телець. Буде емоційний потяг до публічних справ, громадської діяльності, виникає інтуїтивний зв'язок із публікою (хороший період для акторів). Хороші стосунки з партнерами й вашою половинкою, емоційна підтримка від них. Удаються комерційні угоди, вдалі справи з партнерами - проявляється взаємне розуміння, інтуїція в колективних заходах.
Близнюки. Сьогодні вам як ніколи буде складно прокинутися й зібратися з думками. Але вас має радувати той факт, що сьогодні п'ятниця, а значить, зовсім скоро у вас з'явиться більше вільного часу. Щоб день пролетів швидше й залишив за собою шлейф приємних спогадів - зателефонуйте друзям і домовтеся про зустріч, ну або скачайте в обід цікаву книжку, перегляньте новинки зі світу кіно, театру... Зовсім скоро почнеться сезон, а це вас просто обов'язково потішить!
Рак. Ви будете повні інтересів та оптимізму, багато подорожуватимете. Вірогідні успішні закордонні відрядження. А також вдалі короткі поїздки, особливо - з метою відпочинку. Ви будете більш тактовні, дипломатичні в контактах, отримаєте багато нової інформації та нових знайомств. Ваша діяльність продуктивна і приносить матеріальний дохід, особливо у сфері інформації та мистецтва.
Лев Якщо ви менше зважатимете на чужі розмови та плітки, день обіцяє бути оптимістичним і наповненим. Головне - тримайте себе в руках і не зривайтеся з кожного дріб'язкового приводу. Цілком імовірно, кохані люди або людина готують вам сюрприз. Щоб він удався, не поспішайте відмовлятися від їхніх несподіваних пропозицій. Адже це потрібно вам обом!
Діва. Ви переживаєте емоційний підйом. У вас будуть гарні контакти з дітьми. Дуже ймовірні творчі удачі та вдалі авантюри, пожвавлення громадської діяльності, потяг до спорту. У жінок - період вагітності та посилення материнських почуттів. При цьому можуть виникнути проблеми зі здоров'ям - варто зайнятися його зміцненням.
Терези. Сьогодні можете чекати на приплив почуттів і емоцій. І якщо це не розділить ваша кохана людина - не поспішайте засмучуватися. В неї може бути просто інший настрій. У будь-якому разі, було б непогано внести у своє життя трохи креативності та чуттєвості. Так-так, саме чуттєвості. Близьким дуже бракує ваших емоцій!
Скорпіон Виникає інтерес до філософії, релігії, культури інших країн, до питань освіти, й на цьому ґрунті зав'язуються гармонійні зв'язки - ділові, любовні, романтичні. Вдалі далекі поїздки, зміцнення зв'язків з іноземцями та з людьми здалеку. Імовірна популярність далеко від дому. Для чоловіків - допомога від жінки здалеку.
Стрілець. Якщо ви звикли жити справами інших людей, сьогодні постарайтеся звернути увагу на близьких і коханих. Чудовий день для того, щоб проявити трохи ніжності. Квіточка, саморобна листівка, позитивна смс внесе заряд любові та взаємності. Дерзайте! Адже ви найвеликодушніша людина у світі. Будьте сьогодні такою людиною для дорогих серцю людей.
Козеріг Якщо ви звикли жити справами інших людей, сьогодні постарайтеся звернути увагу на близьких і коханих. Чудовий день для того, щоб проявити трохи ніжності. Квіточка, саморобна листівка, позитивна смс внесе заряд любові та взаємності. Дерзайте! Адже ви найвеликодушніша людина у світі. Будьте сьогодні такою людиною для дорогих серцю людей.
Водолій. Ваша енергія спрямована, перш за все, на вашу сім'ю, домашні клопоти та питання, пов'язані з домом і власністю. Зросте інтерес до сімейних справ і стосунків. Таким чином, день акцентує важливість сім'ї, що стає для вас оплотом, важелем успіху, засобом утвердження своєї особистості, центром сяйва. Є велика можливість придбання земельної ділянки та власного будинку.
Риби. Ви будете прив'язані до рідного краю. В цей час вам захочеться скрупульозно дотримуватися в сімейному житті традицій, прийнятих у середовищі, до якого ви належите. Ви дуже потребуватимете тісних родинних зв'язках, щоб почуватися комфортно. Ви станете більш егоцентричні та мріятимете про успіх, але схильні до апатії й можете задовольнятися другорозрядним місцем у товаристві, компенсуючи це авторитаризмом у сім'ї.


А зараз — усміхніться :)

- Мені здається що сьогодні Ви кашляєте легше.
- Так, лікарю, я практикувався всю ніч.


Дружина побила чоловіка на 8 березня двома тюльпанами…


Найважча в світі робота у шкарпеток, вони реально ввесь день на ногах.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат