На Закарпатті знайшли підпільний алкогольний завод

admin 30.08.2012 15:48 ПОДІЇ

Днями працівники податкової Закарпаття ліквідували на території області найбільше за останні роки нелегальне виробництво фальсифікованої алкогольної продукції з використанням спирту тіньового походження та підроблених акцизних марок.

Ще в липні у поле зору оперативників податкової потрапила група осіб, яка діяла з розмахом, виготовляючи вказану продукцію майже в промислових масштабах. З метою документування злочинної діяльності було проведено низку оперативних закупівель у різних населених пунктах області, тільки час яких придбано близько 1500 пляшок фальсифікату.

Висновки експертизи підтвердили підозри щодо невідповідності алкогольних напоїв діючим стандартам, прямої загрози життю здоров’ю людини при вживанні. Крім цього, експертом підтверджено факт підробки акцизних марок, що були наклеєні на пляшках з фальсифікатом.

За зібраними матеріалами слідчим відділом податкової ДПС у Закарпатській області порушено кримінальну справу щодо групи осіб за частиною 3 статті 204 та статтею 216 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя здоров’я людей, а також підробка акцизних марок на алкогольну продукцію).

За вчинення вказаних злочинів Кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для виготовлення.

Наразі на території окремих населених пунктів Закарпатської області проводяться широкомасштабні заходи з припинення діяльності підпільних алкогольних цехів, виявлення та вилучення з незаконного обігу фальсифікованих алкогольних напоїв, сировини, тари та обладнання.

Тривають слідчі дії з метою належного збору доказової бази, про результати громадськість буде повідомлено найближчим часом, повідомили з ДПС в Закарпатській області.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат