Сьогодні відбудеться судове засідання у справі КС «Централь-Старт»

admin 29.08.2012 09:30 ПОДІЇ

Сьогодні , 29 серпня, о 10-й годині, в Закарпатському апеляційному суді відбудеться розгляд резонансної справи по розкраданню понад 30 мільйонів гривень керівництвом кредитної спілки “Централь-старт”.

За словами постраждалих вкладників, голова кредитної спілки разом із бухгалтером та ще групою інших осіб (близько десяти чоловік) зловживаючи довірою клієнтів спілки та зосередивши одноосібно в своїх руках всі документи, зокрема й кредитні договори, шахрайським шляхом привласнила через хитрі фінансові схеми понад 6 мільйонів доларів (за курсом 2008 року). На сьогодні більшість всіх фінансових документів зникла. Де факто у людей на руках є документи, що вони внесли гроші в спілку, де юре відсутні документи, які підтверджують рух (та наявність) їхніх коштів у спілці. Також дивним чином зникла база позичальників   спілки, серед яких, за словами вкладників, є вельми впливові люди з правоохоронних структур, від прокуратури та слідчих органів області до таємничих покровителей в Києві.

Обурення та занепокоєння ошуканих вкладників викликають і дії голови ревізійної комісії, який фактично був обраний для захисту інтересів громади і який нині відстоює точку зору самої   звинувачуваної – Мар’яни Джанди (голови кредитної спілки).

У вкладників багато питань до слідчих органів. Адже відповідно до Статті 26. ККУ Об'єднання і виділення справи «… Виділення справи допускається тільки у випадках, які викликаються необхідністю, коли це не може негативно відбиватися на всебічності, повноті і об'єктивності дослідження і вирішення справи…» А про яку всебічність може йти мова, якщо потерпілих сотні, а суд враховує тільки 31 чоловіка?!

Чому вкладників розбили на дві групи? Перша – 31 чоловік і 1,8 мільйонів гривень. Друга – від 400 до 700 вкладників на суму від 30 до мільйонів гривень.

Слідство вже три роки стверджує, що необхідно провести ревізію, а всі необхідні документи – зникли. Імітуючи бурхливу діяльність після низки виступів у ЗМІ ініціативної групи вкладників, навесні цього року була створена слідча група, яка показово попрацювала декілька тижнів. Після чого знову справа була «захована під сукно» і слідство тупцює на місці.

Ініціативна група вкладників КС «Централь-Старт» запрошує журналістів стати очевидцями унікального видовища, коли прокуратура та адвокати будуть одностайно вимагати НЕГАЙНОГО розгляду справи, а не ВСЕБІЧНОГО ОБЄКТИВНОГО РОЗСТЕЖЕННЯ ВСІХ ФАКТІВ ЗЛОЧИННИХ ШАХРАЙСЬКИХ ДІЙ МАР’ЯНИ ДЖАНДИ.

Як раніше повідомлялося, 20 серпня в прес-центрі "Закарпаття" відбулася прес-конференція вкладників КС "Централь-Старт".

Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат