Пожежу в лісовому масиві на Берегівщині гасили рятувальники трьох підрозділів

admin 28.08.2012 16:10 ПОДІЇ

Станом на 27 серпня на території Закарпатської області зафіксовано 599 випадків виникнення пожеж сухої трави, шість раз рятувальникам доводилось виїзджати на загорання   лісової підстилки та чагарників в лісових масивах області.

До прикладу, останні пожежі, які виникли на   території Берегівського лісгоспу «Нове Село» між населеними пунктами с. Макарьово Мукачівського району та с. Берегуйфалу Берегівського району. Наслідком цих   загорань стало знищення близько 10,8 га лісової підстилки, підліску та чагарників.

Найбільша пожежа виникла 25 серпня на території Берегівського лісництва   поблизу с.Берегуйфалу – 10 га лісової підстилки та молодняка лісових культур було охоплено вогнем. До ліквідації пожежі було залучено 70 працівників лісомисливського господарства та   4   одиниці техніки. Незважаючи на зусилля лісників пожежа продовжувала набирати загрозливих масштабів.   Коли стало зрозумілим, що власними силами лісове господарство не   впорається з розбурханою стихією, було вирішено покликати на допомогу професійних вогнеборців.

Оскільки ця   пожежа потенційно становила надзвичайну небезпеку для населених пунктів Берегуйфалу та Макарьово на її ліквідацію були кинуті сили Берегівського, Мукачівського та Іршавського підрозділів МНС (25 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки).

Ще по одній пожежі виникало у Воловецькому, Хустському, Тячівському та Перечинському   районах. Спільними зусиллями рятувальних підрозділів ТУ МНС і державної лісової охорони пожежі були ліквідовані на початкових стадіях, відвертаючи загрозу знищення лісових масивів на значних площах. Деталі та обставини даних загорань з’ясовуються.

Отож, щоб попередити лихо, Територіальне управління МНС у Закарпатській області в черговий раз звертається до мешканців та гостей нашої області бути максимально обережними при поводженні з вогнем у лісі та дотримуватися простих правил: розпалювати вогнище за можливості на місці попереднього, не залишати вогнище без нагляду; місце розпалювання вогню обкладати камінцями.

Дотримуючись цих простих заходів, ви зможете отримати задоволення від відпочинку та збережете красоту Карпат від знищення вогнем.

                                                                        ТУ МНС у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат