Закарпатська міліція закликає дотримуватись правил пожежної безпеки

admin 28.08.2012 11:20 ПОДІЇ

З настанням спекотної погоди щороку зростає ймовірність виникнення лісових пожеж.

Усі пожежі в лісі починаються через якусь зовнішню причину: часто випадкова блискавка підпалює ліс, але набагато частіше - людина. Прикро відзначати, що причиною масового знищення зеленого фонду є злочинна недбалість та легковажність людей, які приходять до лісу відпочивати.
Для того, щоб попередити пожежу в лісі, необхідно дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки:
- у пожежонебезпечний сезон не підпалюйте багаття у хвойних молодниках, на ділянках ушкодженого лісу, у місцях з підсохлою травою, а також під кронами дерев;
- не кидайте недопалки цигарок та сірники, не дозволяйте дітям гратися з вогнем;
- перед виходом з лісу багаття необхідно ретельно засипати землею або залити водою до повного припинення тління;
- не залишайте в лісі скляний посуд: під променями сонця звичайна пляшка може перетворитися на своєрідну лінзу і спричинити   займання;
- не засмічуйте ліс побутовими відходами, .
Пам'ятайте, що погано загашене вогнище протягом 3-5 днів приховує в собі небезпеку. Будьте уважними та обережними з вогнем. Біди не буде, якщо кожен буде дотримуватись вище перелічених   правил пожежної безпеки.
Інформуємо,   за порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність. Громадяни, які здійснюють підпали сухої трави будуть притягнуті до адміністративної відповідальності відповідно до ст.77 ч.1.
Тому, задля ефективного запобігання виникненню пожеж у лісах і оперативного реагування на них у Мукачеві та Мукачівському районі в період підвищеної пожежної небезпеки правоохоронцями   проводяться заходи, щодо дотримання правил пожежної небезпеки.
Працівники Мукачівського міськвідділу звертаються до всіх громадян   віднестись до даної проблеми з розумінням, припинити спалювання сухої трави та активно брати участь в ліквідації можливих загорянь.


Джерело:   Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат