Прокуратура притягнула до відповідальності посадовців Державної екологічної інспекції

admin 27.08.2012 14:57 ПОДІЇ

Прокуратурою області вживаються заходи щодо дотримання законності при проведенні перевірок органами контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища.  

За інформацією начальника відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Івана Костіва, Закарпатською прокуратурою проведено перевірку з питань додержання вимог природоохоронного законодавства України при проведенні Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області перевірок суб’єктів господарювання аграрного сектору.
Прокурори встановили випадки, коли посадовці обласної екологічної інспекції безпідставно не нараховують збитки, завдані порушеннями природоохоронного законодавства та, відповідно, не притягують до відповідальності посадових осіб підприємств, з вини яких допущено виявлені порушення.
Незважаючи на те, що прокуратура області звертала увагу керівництва Державної екологічної інспекції в Закарпатській області на неналежний контроль за станом виконання приписів, внесених суб’єктам господарювання за результатами перевірок, такі випадки набувають системного характеру
До того ж, і якість приписів, які готуються державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища, викликає зауваження у прокуратури.
Відтак, з метою усунення виявлених порушень, причин та умов, що їм сприяли прокуратурою Закарпатської області, за результатами перевірки керівнику Державної екологічної інспекції внесено подання, у якому ініційовано питання про притягнення до відповідальності   посадових осіб цього органу контролю.
На даний час вказане подання перебуває на розгляді.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат