На Закарпатті відзначили річницю Незалежності та нагородили відомих закарпатців почесними грамотами

admin 23.08.2012 15:36 ПОДІЇ

У четвер, 23 серпня, в обласному центрі Закарпаття відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Державного Прапора та 21-й річниці Незалежності України. У заходах взяли участь керівник краю Олександр Ледида, його заступники Іван Качур, Володимир Приходько, Михайло Попович, Антон Громовий, виконуючий повноваження голови облради Володимир Закурений, Ужгородський міський голова Віктор Погорелов та інші поважні гості.

Свято Державного Прапора в Україні відзначають з 2004 року. У відповідному Указі Президента зазначено, що свято запроваджено задля вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки та з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

          Святкові заходи в Ужгороді розпочалися на площі Народній, де зібралася багато краян, вишикувалися військові, представники силових структур. З нагоди Дня Державного Прапора було урочисто піднято синьо-жовтий стяг. Далі традиційно учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

До 21-річниці Незалежності України в холі облдержадміністрації відбулося урочисте зібрання. Сьогодні для отримання заслужених відзнак
тут зібралися закарпатці, котрі впродовж років сумлінно працювали задля розвитку регіону та країни.

- Сьогодні ми відзначаємо дві важливі події. Вшановуємо Державний Прапор України – як один із символів національної самобутності українців, та відзначаємо 21-річницю Незалежності України. Цей день, безумовно, є найважливішим для кожного українця, для кожного, хто цінує Незалежну Україну, - наголосив під час зібрання Олександр Ледида.

З нагоди Дня незалежності відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «20 років Незалежності» нагороджено Василя Барана, Єлизавету Дикун, Володимира Кенсіцького, Юрія Крічфалушія. Медаль «За працю і звитягу» отримав Василь Губаль. Звання «Заслужений лісівник України» присвоєно Юрію Гачкайлу, «Заслужений працівник сільського господарства» - Павлу Федиковичу. Почесне звання «Заслужений будівельник України» отримав Олександр Пантелеймонов.

За вагомий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток області почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Василя Беленя, Василя Вовканича, Ласло Галаса, Марію Іванічко, Василя Мотичка, Віталія Пацана, Марію Рівіс, Тараса Триндяка, Ганну Халус.

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат