Волонтери з США провели курси для закарпатських учителів

admin 20.08.2012 13:35 ПОДІЇ

З 13 по 17 серпня 2012 року Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти та Корпус Миру (США) в Україні на базі навчально-виховного комплексу "Ужгородський економічний ліцей, ЗОШ І-ІІ ступенів" Ужгородської міської ради Закарпатської області провели другі щорічні цільові курси «Лінгвістична школа» для вчителів англійської мови загальноосвітніх навчальних закладів області.

Для роботи у школі до міста над Ужем приїхало 14 волонтерів Корпусу Миру – учасників проекту TEFL (навчання англійської мови як іноземної), які працюють вчителями та викладачами у школах, коледжах та університетах України.

Згаданий проект здійснюється на виконання Угоди між Урядом України і Урядом Сполучених Штатів Америки про реалізацію Програми Корпусу миру США в Україні від 6.05.1992 р. Згідно з статтею 6 Угоди в березні 1999 року було укладено Меморандум про співпрацю у галузі викладання англійської мови, економічної та екологічної освіти між Міністерством освіти, науки, молоді та спорту України та Корпусом миру США в Україні.

Лінгвістична школа для вчителів англійської мови вперше відчинила свої двері минулого року. Слід зауважити, що Закарпаття стало єдиним регіоном України, де було запроваджено таку практику. На сьогоднішній день цей досвід набуває поширення серед інших областей України. Метою роботи школи є здійснення методичної та лінгвістичної підтримки педагогів, що сприяє поліпшенню викладання англійської мови у області.

Цьогоріч у програмі школи заняття з методики викладання англійської мови, граматики, використання ІКТ на уроках іноземної мови, літератури та культури США... Щоденні спілкування з носіями мови, робота в групах, бесіди за круглим столом, використання інтерактивних та проектних технологій на заняттях сприятимуть підвищенню рівня професійної майстерності вчителів англійської мови, що у свою чергу забезпечить якісніший рівень викладання предмета у школі, а, відповідно, і ріст навчальних досягнень учнів.

Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти у тісній співпраці з Корпусом Миру США в Україні планує проведення лінгвістичної школи для вчителів англійської мови щорічно. Про це повідомили в Закарпатському інституті післядипломної освіти.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат