Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 15.08.2012 08:30 ПОДІЇ

На календарі середа, 15 серпня. Екватор тижня якнайкращий час для обдумовування майбутніх справ та приємного гаяння часу за чашечкою свіжозвареної кави. Додайте до ранкової порції улюбленого напою трохи позитиву: звичайна посмішка коштує найменше, зате робить ваше оточення значно приємнішим. Гарного вам дня, затишку і покращення настрою незалежно від погодніх умов!

Цитата дня: Ніхто так не потребує відпустки, як людина, яка тільки що з неї повернулася (Альберт Хаббард).

15 серпня 2012 року в Ужгороді температура повітря вдень 16-21°, протягом усього дня погода буде похмурою. Увесь час буде йти дощ.
Народний прогноз погоди: У цей день відзначається перенесення із Єрусалиму до Константинополя мощів первомученика Стефана (Степана). Степан вважається покровителем коней. Наші пращури помітили, яка погода на Степана - такий і вересень буде. А по тому, які дні 15-19 серпня, визначали погоду на вересень-січень.

За православним календарем 15 серпня ІМЕНИНИ відзначають Авив, Бон, Василь, Гамалиил, Гонорат, Екзуперанций, Екзуперия, Іван (Іоанн), Калюмниоз, Кастел, Кирило, Люцилла, Мавр, Немезий, Никодим, Олимпий, Платон, Примітив, Роман, Симфоній, Стефан (Степан), Тарас (Тарасий), Теодол, Тертуллин, Фавст, Федір (Феодор) і Фока.


Сьогодні також:
Україна, День археолога
Індія, День незалежності.
Нова Шотландія, Національний день.
Єгипет, День розливу Ніла.
Конго, День незалежності.
Корея, День звільнення країни від японських загарбників.
Іспанія, День святої Діви де Палома.
Італія, Феррагосто, в пам'ять давньоримського свята на честь Серпня.
Стародавня Латвія, свято Мари.
Ліхтенштейн, День Ліхтенштейна (День принца Франца-Іосифа II).
Пакистан, День незалежності.
Польща, Свято Війська Польського.
Римсько-католицька церква: Вознесіння Діви Марії (Узяття Пресвятої Діви Марії в небесну славу).

Цей день в історії

1385 — Кревська унія Польського королівства і Великого князівства Литовського.
1498 — В ході свого третього плавання Христофор Колумб відкрим острів Гренада.
1519 — на місці індіанського рибальського села засновано місто Панама, назва якого в перекладі означає «багато-багато риби».
1534 — Ігнатій Лойола з шістьома своїми однодумцями заснував у Парижі орден єзуїтів (Товариство Христа).
1649 — Під Зборовом козацька армія Богдана Хмельницького розбила польське королівське військо Яна ІІ Казимира (Зборівська битва)
1795 — у Франції введена нова валюта — франк.
1810 — у Парижі побудована Вандомська колона на честь перемог Наполеона.
1832 — Папа Римський Григорій XVI видав буллу, яка засуджувала свободу друку.
1868 — Джеймс Крейг Вотсон відкрив астероїд 101 Єлена.
1873 — Відкрито рух поїздів по всій залізничній лінії Київ—Брест довжиною 560 км.[1]
1908 — У Німеччині жінкам дозволено вступати до вишів.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

«Доміон»
«Три метри над рівнем неба 2». Поч. о 12.00, 16.10; 18.20, 20.30. «Авраам Лінкольн: мисливець на вампірів». Поч. о 14.10, 22.40.

Кінотеатр «Перемога» (Мукачево, пл. Миру 3/2)
«Три метри над рівнем неба 2. Я хочу тебе». Поч. о 12.30, 16.10, 20.00, 22.10. «Льодовиковий період 4.Континентальний дрейф”. Поч. об 11.40,14.30,18.20.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Виставка живописної секції.
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 вересня — персональна виставка заслуженого працівника культури Степана Сігетія «Дерев’яні церкви Закарпаття та природа рідного краю».



Що обіцяють зірки?

Овен. Ваші бажання й можливості сьогодні будуть у явнім протистоянні. Вам не варто сьогодні поводитися агресивно, іти на конфлікт. Цей день просякнутий негативною енергетикою. Тому емоційні пориви краще стримати й перетворити на активну діяльність або заняття спортом. Спілкування сьогодні буде не на рівні, тому побоюйтеся прямих сутичок. Поїздки краще перенести на інший день.
Телець. Сьогодні у вас намічається день покупок. Але не простих, а досить-таки специфічних. Найвигідніша покупка - це оптичні прилади і приналежності до них - лупи, фотоапарати, кінокамери й відеокамери, біноклі, підзорні труби й телескопи. А також устаткування для фото, - кінолабораторії - хімікалії, чохли для техніки, триноги і т.д. Увечері насолоджуйтеся купленим. Особливо, якщо це телескоп.
Близнюки. Легкий, невимушений день. Сьогодні вас легко здивувати й порадувати. Відкрийтеся цьому миру, людям, подіям. Гарний день для спілкування, переговорів, налагодження відносин, поїздок, публічних виступів. Постарайтеся не переживати через дрібниці. Чудовий день для реалізації свого потенціалу. Не бійтеся виявити свою творчу жилку. Це може стати гарним карт-бланшем у житті.
Рак. Сьогодні ви будете демонструвати здоровий глузд і будете приємно здивовані злагодженістю своїх думок і емоцій. Ви з успіхом зможете почати вивчати мови, застосувати свій талант спостерігача, а також ораторські здібності.   Також напевно зможете спостерігати успіхи когось зі своїх дітей, які вас утішать. А ввечері влаштуйте сімейну вечерю.
Лев. Сьогодні ви можете стати учасником або свідком неприємної ситуації. Не беріть це близько до серця. Усе, що буде сьогодні відбуватися, особисто вас не стосується. Вся справа в чужому сприйнятті й впливі на вас і ваше життя. Загалом це буде   відмінний день, повний приємних подій і несподіванок. Вечір краще провести в родинному колі.
Діва. Сімейні вечірки, художня й романтична діяльність характеризують цей день у цілому. Ви будете виявляти більшу доброту й люб'язність до членів родини, а стосунки з батьками гармонуються. Період сприяє різним контактам і зв'язкам - ваша щиросердність буде притягати до вас людей. Ваш потяг до представників протилежної статі буде великим через вашу нинішню потребу у ніжності й турботі.
Терези. Ваш настрій сьогодні буде не на висоті. Саме тому постарайтеся впоратися з пригніченим станом і побачити навколо себе щось прекрасне, особливе. Чудовий день для реалізації свого потенціалу. Найкраще, що ви сьогодні можете зробити - це налагодити стосунки з людьми, яких ви ненароком скривдили, або ж навпаки - скривдили вас. Це необхідно для щиросердної рівноваги й вашого спокою. Адже образи залишають у нашім житті значний слід, і, як правило,   слід не найкращий
Скорпіон. Вас будуть турбувати матеріальні проблеми - гроші, харчування, одяг і т.д. Прибуток імовірний через суспільну діяльність. Але вирішення фінансових питань сьогодні буде проблематичним через нестійкість і нестабільність грошових надходжень. У цей період може спостерігатися якась фінансова нестабільність - витрати, втрати, раптові й незаплановані надходження і т.д. Зверніть увагу на спадщину й питання її врегулювання.
Стрілець. Звичайний день, коли не варто очікувати якихось істотних поворотів. Цей день варто присвятити вирішенню побутових питань, організації робочого процесу, або зайнятися домашнім прибиранням. Гарний день для збору й аналізу інформації, походу на виставки, переговорів. Не бійтеся здатися комусь дивною людиною. Якщо, наприклад, вам необхідно отримати інформацію, робіть для цього те, що вважаєте за потрібне.
Козеріг Це день витрат - успішних, продуманих і правильних, а також капіталовкладень і інвестицій - у нерухомість, цінні папери, дорогоцінні метали і т.д. Тобто, це час перетворення, конвертації ваших ресурсів у товари або інші цінності. Ви будете при цьому тяжіти до обережності й консерватизму - це піде вам на користь. Увечері вам буде необхідний якісний відпочинок.
Водолій. Зараз ваш темп життя значно прискорився, саме тому це може викликати деякий дискомфорт. Однак, те, що відбувається в цей момент - необхідно для того, щоб ваші перемоги в майбутньому були яскравішими, ніж ви розраховуєте. Головне - не лінуйтеся. Зовсім скоро ви до цього звикнете, і все стане на свої місця.
Риби. Вас можуть очікувати ділові поїздки, що мають прямий зв'язок з вашим заробітком. У цей час ви більш, ніж будь-коли схильні вчитися, але вам важко буде втримати фокус - ваші ідеї будуть фонтанувати, не знаходячи (поки що) реального підкріплення. Дуже можливо, що вам доведеться розкошелитися на ремонт техніки - від побутовий і офісної до ремонту автомобілів або транспорту взагалі. Або ж доведеться купувати техніку. У кожному разі - гроші підуть саме на це.


А зараз — усміхніться :)


Дві подруги:
– Скажи, ти змогла б переспати з моїм чоловіком?
– Ну, взагалі то – ні…
– А чому?!
– Та він нічим не кращий за мого!
– Ну, взагалі то – так…


- Підемо до мене додому?
- Та ти що, я так не можу, у нас немає навіть спільних знайомих.
- Януковича знаєш?
- Так.
- Пішли!


Нічого так не зближує людей, як один варіант на екзамені.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат