«Корону» продали за копійки!

10.08.2012 17:51 ПОДІЇ

Депутатові Волошину?

Вони таки зробили це. «РІО» неодноразово писала про можливий дерибан архітектурної візитки Ужгорода «Корони». В ужгородців тишком-нишком відібрали цей архітектурний комплекс, що знаходиться в самому серці обласного центру. 7 серпня фактично потай від громадськості відбувся конкурс, під час якого за копійки і продали «Корону».

І слово «потай» — тут не випадкове. Потенційні покупці навряд чи могли дізнатися про конкурс на продаж такого спокусливого об’єкта. Сайт Ужгородської місьради нічого про це не повідомляв. Оголошення було розміщене лише в газеті міськради «Ужгород». І дивний збіг — видання вийшло не в суботу, як зазвичай, а у вівторок, 17 липня. При цьому номер не потрапив на прилавки та до передплатників. Директор департаменту міського господарства Ужгородської міськради Олексій Касперов достеменно не пояснив, як так сталося, зазначивши, що вони опублікували оголошення за три тижні до конкурсу.

«Газета «Ужгород» має боргові зобов’язання, тому вийшла у вівторок, бо друкарня попередила газету про це в той момент, коли пішло оголошення», — висловився Касперов. Якщо в Ужгороді віднайти газету було важко, то у приміщенні міськради Касперов продемонстрував журналістам примірник. Відтак виникло питання, чому міськрада не дала оголошення до інших видань, наприклад, столичних, аби залучити київських інвесторів. Касперов знітився, мовляв, нема в Департаменту грошей на оголошення. На запитання, чому ж не було оголошення на сайті Ужгородської міськради, доповідач із безпосередністю на обличчі промовив, що користуються вони виключно друкованим словом. І це за сучасних інформаційних технологій...

НОВИЙ ВЛАСНИК МАЄ ВІДНОШЕННЯ ДО РЕСТОРАНУ, ЯКИЙ НАЛЕЖИТЬ ВОЛОШИНУ?

Відтак потенційні покупці були настільки «поінформовані», що всього на «Корону» претендували три юридичні особи, але до конкурсу допустили лише одного, оскільки його пропозиція відповідала умовам конкурсу. А далі найцікавіше — хто покупець?.. Архітектурний комплекс купила фірма — ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД». Ця структура зареєстрована 19 липня 2012 року через 2 дні після оголошення конкурсу (!). Згідно з дослідженням сайта «Заголовок», власник фірми має причетність до ресторану, власником якого є депутат міськради від «ЄЦ» Іван Волошин. Знаходиться цей заклад також на площі Театральній.

На веб-сайті Єдиного державного реєстру в інформації про засновників йдеться: Максим Сємаков 1977 р.н. та Андрій Захарченко 1967 р. н. Подано й контактний номер телефону — 050-621-77-61. Цікаво, що цей самий номер телефону та контактну особу Максим подано у переліку вакансій на сайті job.ukr.net. Тут шукали повара, піцеола, кальянника, бармена, офіціанта та охоронця для ресторану «Апріорі» в Ужгороді, який розташований на площі Театральній. На цій же площі   розташована і «Корона».

Джерела «РІО» переконані, що за юридичною особою-покупцем стоїть саме Волошин.

На запитання, чи стоїть за цією фірмою депутат Волошин, Касперов не сказав так або ні. «Я не можу це коментувати. Я чув різні чутки, але я їх не збираю. Сьогодні можна назвати будь-яке прізвище», — сказав директор Департаменту.

У коментарі «РІО» депутат спростував свою причетність до купівлі архітектурної споруди: «На превеликий жаль, не я купував «Корону». Так що я, маючи необхідні кошти, міг, але... На превеликий жаль».

«КОРОНА» — ЗА КОПІЙКИ

Обурює не лише таємничість і схема, а й ціна «Корони». Касперов під час прес-конференції зазначив, що архітектурний комплекс продали за 8 мільйонів 65 тисяч гривень.

«8 мільйонів — це надто низька ціна для архітектурної будівлі в центрі міста, «Корону» продали за вартістю квартири у багатоповерхівці — по 200 доларів за квадратний метр», — каже експерт «РІО». При цьому він зазначає, що така будівля може коштувати і всі 35 мільйонів гривень. Як кажуть джерела, при такій вартості половина мешканців Ужгорода стала би в чергу, аби купити «Корону». Водночас Волошин роз’яснив, чому така низька ціна за «Корону».

«На комісію презентували проект вартістю 40 000 000 гривень, з яких 8 000 000 — реставрація, 8 000 000 — викуп, решта — реконструкція та ремонт усієї площі Театральної», — сказав депутат.

Хоча вже понад рік міська влада та депутати говорили, що за цю чималу споруду в історичному центрі Ужгорода планується отримати від 24 до 46 мільйонів гривень.

ЯК УСЕ ПРОВЕРНУЛИ ПІД СЕБЕ?

Члени комісії виходили з ціни 256 доларів за один метр квадратний. Хоча мінімальна ціна приватизаційного метра квадратного в центрі міста складає не менше 1200 доларів США», — писав сайт Uzhgorod.in.

До складу конкурсної комісії з питань приватизації за розпорядженням міського голови Віктора Погорєлова (від 4 липня 2012 року № 196) чомусь не ввійшли голови постійних комісій міської ради. Хоча саме про таке представництво ухвалили рішення депутати Ужгородської міськради 9 грудня 2011 року. Відтак у комісії опинилися цікаві обличчя. Наприклад, О. Касперов, директор департаменту міського господарства (голова комісії), депутат І. Волошин та голова постійної комісії з питань майнової політики, власності та приватизації Я. Шафарь. Тоді Ужгородом ширилися чутки, що «Корона» має «правильну» комісію і подешевшала з огляду на майбутню приватизацію саме під конкретного покупця.

«Процедура проведення конкурсу була порушена. Все було тишком-нишком. Продали задешево. І не виключено, що цим фактом займеться міліція», — каже в коментарі «РІО» джерело у правоохороних органах.

P. S. На запитання кореспондента «РІО», чи не краще було взяти кредит на облаштування «Корони», аби згодом надходження йшли до бюджету, а не до чиєїсь кишені, Касперов сказав: «Для того, аби взяти кредит, треба щось віддати...»

І ще один момент — якщо це споруда місцевого значення, то чому громаду не залучили до обговорення долі «Корони»?

ТЕГИ : єцКоронаОлексій КасперовІван Волошин

Коментарі :


13.08.2012 15:36 вася

ніхто нікому нічого ніколи не поверне


12.08.2012 23:40 Слава

Варто доповнити, що ніхто ще не згадує про приватизацію землі Погореловим позаду кінотеатру Ужгород, разом з будівлями та підвалами мешканців прилеглих до кінотеатру будинків.
Дивно чому нележним чином ніхто не перевіряє виконанню умов договору приватизації кінотеатру Ужгород В.Погореловим.
А дійсно, що напише Касперов в акті перевірки виконання умов договору, що договір потрібно розірвати та понесе його на затвердження В.Погорелову?
Чому кінотеатр Ужгород просто знищили, всупереч зобовязанням відновити його вид діяльності і це ніхто не помічає. Одна нормальна перевірка, і два обєкти булиб продані по реальним цінам Коруна мін. за 15-20 млн.грн., кінотеатр Ужгород мін. за 10-12. млн.
Чи не проголосували б ми мешканці Ужгорода, якщо б зазначені кошти пішли на реальні речі: відновлення водогону, вулиць, освітлення за таку владу. Та ні наша мерія про це не думає тільки деребан, та іще й дурний з підставами кожного хто на нього купитсья будь то Волошин ч будь-яка інша особа.


12.08.2012 23:38 Слава

А де ж фінансовий моніторинг? Та як там ситуація з "відмиванням", та виконанням вимог Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму"? Звідки в покупців такі кошти? Та які джерела їх походження?
Чому по даному питанняю не займаєтсья Прокуратура міста та Державна комісія з фінансового моніторингу.
Чи випадково не тяжко зароблені "підземним" шляхом...


12.08.2012 23:08 Слава

Нажаль в Ужгородьскій міській раді лиш бакси в очах горять. Думають лиш як "роздеребанити" а роботу виконати належним чином не можуть. Ось і підставили людину при грошах. І що тепер розводять руками, і проблема тут не в Волошині, Захарчину чи Максимі які просту повелися на дешеву аферу Погорелова та Касперова.
В ході приватизації зазначеного обєкта порушено також вимоги і податкового законодавства в частині нарахування та сплати ПДВ, а це 1,6 млн. грн. (взагалі про нього в оголошенні дивним чином забули) крім того проведення даного конкурсу суперечить не тільки вимогам Закону України "Про приватизацію невеликих державних підприємств(малу приватизацію)" але і самим рішенням Ужгородьскої міської ради зоккрема:
8 серпня, відбулась прес-конференція директора Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, Олексія Касперова, який повідомив журналістів про результати конкурсу щодо визначення нового власника колишнього готельно-ресторанного комплексу на якій останній зазначив: "Всього надійшло три пропозиції від юридичних осіб, дві з яких не відповідали умовам конкурсу. Тому було допущено до самого конкурсу лише одного претендента, про що було складено протокол конкурсної комісії від 06.08.2012р." Відповідно конкурс було провдено за наявності лише одного учасника.
Даним поршено вимоги п. 19 Програми приватизації обєктів комунальної власності на 2012 р. затвордженої 09.12.2012 р. рішенням № 340 Ужгородської міської ради яким встановлено: "Продаж об`єктів приватизації на аукціоні та за конкурсом здійснюється за наявності не менш як двох покупців", зазначена Програма визначає основні цілі, пріоритети та способи приватизації комунального майна, а проведений конкурс відповідно суперечить рішенню сесії Ужгородської міської ради, як би п це не намагались перекрутити.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат