Головна освітянська газета України назвала Вегеша антиректором

10.08.2012 17:46 ПОДІЇ

Офіційне видання Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Освіта України» назвала екс-очільника УжНУ Миколу Вегеша антиректором. Газета опублікувала розслідування з приводу роботи ректора з виснов­ком про «доведення провідного ВНЗ регіону до майже повного занепаду».


«Неефективність управління, помножена на явні порушення. Екс-ректор «пра­цював» аж сім років і уні­верситет ледве вижив. Стан, до якого Вегеш довів УжНУ, змусив «Освіту України» виїхати на місце, аби провести власне розслідування. Частину прикрих знахідок пропонуємо читачам», — пише газета.

За інформацією «Освіти України», борги по гуртожитках досягли трьох мільйонів. Заборгованість є і скрізь по підрозділах. Крім того — кількамісячна заборгованість із заробітної плати, а також «роздуті штати»: на одного викладача (а їх близько тисячі) припадає 1,5 працівника з обслуговуючого персоналу.

Пригадала газета і факт незаконної приватизації Вегешами квартири з частини корпусу біологічного факультету на вул. Волошина, 32. Загальна площа 117 кв. метрів. У січні цього року, відчуваючи, що контракт не продовжать, Вегеш подав заяву в. о. ректора Сливці на приватизацію і в результаті 94 кв. м приміщення отримав безплатно, а за надлишок 13 кв. м мав сплатити... 2 гривні 29 копійок! І це при тому, що його сім’я покращення житлових умов не потребувала, бо володіла будинком на вул. Тячівській площею 300 кв. метрів.

Видання проінспектувало і майно університету (УжНУ володіє 37 об’єктами нерухомості, зокрема 50 будівлями, йому належать і 124 га землі). Зокрема, виявили, що невідомі огородили металевим парканом близько 6 соток подвір’я бібліотеки іноземної літератури УжНУ у престижному районі.

Сьогодні в УжНУ намагаються стабілізувати фінансовий стан, щоб для початку повністю виплатити заборговану зарплату працівникам.   Створена спеціальна комісія, яка займається тим, щоб відродити університет після розрухи, спричиненої антиректором.

Нагадаємо також, що нещодавно лідер «Єдиного центру» Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook написав, що вважає екс-ректора Вегеша інтелігентною людиною і дуже тішиться з того, що Вегеш вирішив йти кандидатом у депутати Верховної Ради по округу з центром у Сваляві.

ТЕГИ : УжНУмикола вегешєцвіктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат