«Гуцульська бриндзя» запрошує гостей на найбільший гастрофест Закарпаття

29.08.2018 12:38 ДОЗВІЛЛЯ

У неділю, 2 вересня, у м. Рахів відбудеться ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя».


Найбільший фестиваль краю цього року порадує гостей цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Стартує свято о 08:00 із розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарку-продажу продукції вівчарства (вул. Буркут, амфітеатр «Буркут»). Об 11:00 від вулиці Богдана Хмельницького рушить святкова хода до амфітеатру, де відбудеться урочисте відкриття фестивалю-ярмарку. Традиційно на гостей очікує запалення полонинської ватри, мелодії трембіт, мандолін і дримб. А ще учасники і гості зустрінуть вівчарів, які саме повертатимуться з полонин.

Зірковими учасниками концертної програми свята стануть Народні артисти України Віктор Павлик і Степан Гіга, Заслужений артист України Павло Доскоч та інші зірки української естради.

Фестиваль бриндзі захоплює своєю автентикою, демонструє традиції гуцулів-полонинників, їхнє ремесло, побут та гостинність. Гастрономічне свято з насиченою програмою і великою кількістю локацій триватиме у Рахові до пізнього вечора.

Анонс культурно-мистецьких заходів на поточний тиждень

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат