Міфологізм Сергія Глущука: В музеї Бокшая експонується виставка творів художника

02.07.2018 22:42 ДОЗВІЛЛЯ

22 червня у залі Закарпатського обласного художнього музею імені Й. Бокшая відбувся вернісаж Сергія Глущука. Ретроспективна виставка творів живопису з нагоди 60-річчя автора.

Художник радо представив понад 90 робіт, які створював протягом останніх 30 років. Для втілення творчих задумів звертався до міфів, видатних політичних та громадських діячів, поетів і зображував усе, до чого була прихильною душа. Сергій Сергійович зазначає, що писав полотна у стилі новітнього реалізму. Кожен мазок клав із думками до Бога. Вважає, що художник виконує оздоровчу місію, адже людина, споглядаючи за творами мистецтва, очищує душу. Ювіляр зазначає: «Роботи художника — це генератори світлих сил та високих частот, адже кожен має змогу отримати щось чисте та неземне, коли торкається живопису».

Гості поділилися думкою про те, що полотна Сергія Сергійовича навіюють певний міфологізм. Сам автор вважає: кожна картина є своєрідним оберегом. Вона є підтвердженням того, що людина у цьому світі творила, а про напрацювання її знатимуть ще довгі-довгі роки.

Усі охочі ознайомитися з картинами, які несуть певний магнетизм, можуть відвідати виставку до 3 липня.

Ірина Неменуща,
студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат