В Ужгороді проводитимуть екскурсії скульптурками?

15.05.2012 10:45 ДОЗВІЛЛЯ

У Львові відбулося масштабне святкування 756-ї річниці міста. Крім театралізованих екскурсій, вікторин, конкурсів і майстер-класів, гостям міста презентували колекцію мініатюрних бронзових скульптур – батяриків. Їх об’єднали у новий пивний тур «Мандрівка з пивом «Львівське». Екскурсія поєднує в собі історичні легенди, гумор та дегустації.

Віднедавна і в Ужгороді з’явилося вже декілька міні-скульптур (композитор Ференц Ліст, Свободка, Ужгородський Миколайчик, солдат Швейк та композитор Бейла Барток). Цікаво, пам’ятники кому ще буде встановлено? І чи пов’яжуть їх в один екскурсійний маршрут?


На ці питання кореспонденту Zaholovok.com.ua відповів скульптор Михайло Колодко: «Ми плануємо встановити пам’ятники тих людей, яких маємо вшанувати цього року. Тому що буде річниця їх народження чи виступу, чи ще якась. А таким чином ми відзначаємо відомих постатей в пам’яті. Коли цих скульптур буде достатня кількість, - матимемо змогу створити екскурсійний тур. Їх можна буде об’єднати за тією категорією, що всі ці пам’ятнички будуть репрезентувати якимось чином культурне багатство нашого краю. Навіть не міста, а краю. Бо ми не поширюємо свої ідеї, тільки ужгородські. Багато видатних людей народилися в селах Закарпаття. А оскільки Ужгород – «столиця Закарпаття» і більшість потоку туристів приїжджають в місто, тут вони матимуть змогу дізнатися про всі ті місця, де народилися відомі люди нашого краю».


За матеріалами Турінформу

ТЕГИ : скульптуриекскурсіяУжгород

Коментарі :


15.05.2012 17:46 Вася

на зміну беленям прийшли інші "генії"


15.05.2012 11:23 Ігор Баран

композитор Ференц Ліст, Свободка, Ужгородський Миколайчик, солдат Швейк та композитор Бейла Барток - хто із них народився, чи хоча б два дні жив, в Ужгороді ?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат