Судитимуть бухгалтера держпідприємства в Ужгороді, який вкрав 1,3 млн грн і втік за кордон

07.04.2021 21:50 КРИМІНАЛ

Службовець безпідставно здійснив понад сотню операцій по перерахунку грошових коштів держпідприємства на банківський рахунок, який оформив на ім’я свого батька. Для цього створив у системі дистанційного обслуговування клієнтів банку документи із недостовірною інформацією про призначення платежу.

Перерахунок грошей здійснювався нібито як аванс податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів. Для цієї оборудки обвинувачений використовував як власний цифровий підпис, так і копії електронних підписів інших працівників установи, зокрема й керівника.

Така протиправна діяльність тривала протягом трьох років. Своїми діями громадянин завдав підприємству збитки в особливо великому розмірі – на 1 млн 285 тис. грн. У подальшому службовець легалізував майже усі зазначені кошти шляхом здійснення кількох сотень видаткових фінансових операцій.

Після викриття злочину посадовець виїхав за кордон та понад 3 роки перебував у міжнародному розшуку. Однак уникнути відповідальності за скоєне йому не вдалося – правоохоронці затримали особу при поверненні в Україну. У ході досудового розслідування ним добровільно відшкодовано частину завданих збитків – 400 тис. грн.

Наразі провадження перебуває на розгляді в Ужгородському міськрайонному суді. На час його розгляду в суді особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням 862 тис. грн застави.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат