СБУ заблокувала рейдерське захоплення землі в Ужгороді

20.08.2021 22:40 КРИМІНАЛ

Для позбавлення підприємства права власності на земельну ділянку зловмисники долучили до схеми державного реєстратора. Останній, спеціально під оборудку, спершу зареєстрував приватне підприємство із ознаками фіктивності. Згодом «запустив» процедуру відчуження майна у його реального власника на користь новоствореного фіктивного суб’єкта.

За даними слідства, відчуження майна відбувалося без відома його реального власника. Тим не менше, попри порушення процедури, державний реєстратор видав нібито новому власнику «свідоцтво» про придбання майна з прилюдних торгів.

Підробку засвідчив власним підписом та відтиском круглої печатки приватного нотаріуса. Опісля вніс до Державного реєстру відомості про зміну власника. Цим самим позбавивши прав на майно його реального власника.

У межах кримінального провадження за "зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги" та "підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів" ККУ повідомлено про підозру приватному нотаріусу Ужгородського міського нотаріального округу, повідомляє пресслужба СБУ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат