СБУ викрила на хабарі заступника голови Закарпатської облради

03.11.2020 20:56 КРИМІНАЛ

Служба безпеки України викрила схему вимагання посадовцями грошей з підрядників за безперешкодне зведення об’єктів проєкту «Велике будівництво» на території області.

За даними слідства, заступник голови облради і один з керівників обласного управління Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) налагодили механізм одержання хабарів з підприємців. Задокументовано, що посадовці вимагали гроші з представника комерційної структури, яка перемогла у тендері на реконструкцію клубу в межах проєкту «Велике будівництво» у селі Мокра Перечинського району.

З держбюджету на цей об’єкт виділено 5,6 млн грн. Частину з цієї суми головний підрядник вже отримав, після чого вказані посадовці почали вимагати у нього 560 тис. грн хабаря за забезпечення безперешкодного будівництва.

Фігурантам справи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

У ході розслідування поліцейські встановлюватимуть усі обставини скоєння злочину, а також перевірятимуть причетніть до злочину й інших осіб.

За інформацією СБУ, ГУНП та Прокуратури. За інформацією ЗМІ затриманим чиновником ДАБІ є Віталій Лалакулич, а затриманим заступником голови облради є Петро Грицик.

Коментарі :


03.11.2020 21:05 Йцукен

Петюня Горбоносик ще в бутність сержантом ДАІ хабарчики полюбляв. Кербач на кунци лускат))) Сколько верёвочке не виться...


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат