Держреєстратор незаконно позбавив закарпатців помешкань загальною вартістю понад 10 млн грн

03.11.2020 16:25 КРИМІНАЛ

Закарпатською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно державного реєстратора однієї із сільських рад Хустського району за фактом позбавлення закарпатців права власності на належне їм нерухоме майно.

Слідством встановлено, що протягом 2018-2019 рр. посадовець, використовуючи заздалегідь виготовлені та підроблені офіційні документи щодо реєстрації права власності на предмет іпотеки, зареєстрував за кредитними установами право власності на 4 об’єкти нерухомості. Йдеться про квартири та житлові будинки з належними до них надвірними спорудами, розташовані в Ужгороді. При цьому громадяни, які в них проживали, про незаконні дії реєстратора навіть не знали.

Посадовець здійснив перереєстрацію вказаних об’єктів, загальна вартість яких – понад 10 млн грн. При цьому, він порушив вимоги Закону України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті», відповідно до якого нерухоме житло, яке є предметом іпотеки, не може бути примусово стягнене.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Хустського районного суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат