На Закарпатті підозрюваним у підкупі виборців обрано запобіжні заходи

27.10.2020 19:06 КРИМІНАЛ

Чоловіка, який організував мережу скупки голосів виборців на Міжгірщині, взято під варту. Відносно його спільників суд постановив визначити для них у якості запобіжного заходу цілодобовий домашній арешт.

За кілька днів до виборів працівники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області затримали групу осіб, які намагалися сфальсифікувати виборчий процес. Троє мешканців смт. Міжгір’я, віком від 29-ти до 44 років, пропонували виборцям «продати» свій голос на користь визначеного кандидата за одну тисячу гривень.

Зловмисників затримали у місцевому ресторані безпосередньо під час передачі грошових коштів.

За фактом підкупу виборців, вчиненим за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України), слідчі відкрили кримінальне провадження. Тоді зловмисників затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчий, за погодженням з процесуальним прокурором, звернувся до суду з клопотаннями про обрання щодо підозрюваних запобіжних заходів. Сторона обвинувачення клопотала про взяття під варту всіх фігурантів справи.

Вчора, 26 жовтня, суд розглянув матеріали та обрав щодо 34-річного підозрюваного тримання під вартою. Відносно інших двох – цілодобовий домашній арешт.

За скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Раніше ми повідомляли про ряд порушень під час виборів, які були задокументовані правоохоронними органами.

За останню добу у поліції відзвітували про відкриття ще двох кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства.

В Ужгороді всупереч законодавству члени ДВК, на чолі з головою комісії та її секретарем, завчасно покинули дільницю, залишивши   там всю виборчу документацію. За законом, після завершення підрахунку, вони мали одразу доставити бюлетені та протоколи до територіальної виборчої комісії. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

В Мукачеві члени територіальної виборчої комісії відмовилися приймати виборчу документацію від представників ДВК. Виявилося, що голова та члени ТВК оголосили перерву в роботі на невизначений термін, не прийняли підсумкові протоколи засідань дільничних виборчих комісій та покинули дільницю.

Триває розслідування, повідомили у пресслужбі поліції.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат