У Виноградові вже 4 роки не можуть похоронити тіло згвалтованої дівчини

Володимир Мочарник,   Чорна Гора 04.02.2013 17:26 КРИМІНАЛ

Спочатку цю дитину у Виноградові зґвалтували, потім по-звірячому вбили, потім цю справу розслідували, довго в суді розглядали, винесли звинувачувальний вирок, а зараз всю цю роботу скасували і направили на новий судовий розгляд до нас, у Виноградів, у Виноградівський районний суд.

Апеляційний суд, який у складі трьох суддів це вирішив, відбувся в Ужгороді 24 січня. Дитину свою мати знову не зможе поховати, бо ті, що захищають підозрюваних у зґвалтуванні і вбивстві, фальшують докази, залучають лжесвідків, знову скажуть, що то не те тіло і щоб довести, що тіло те, прийдеться його викопувати, вести на повторну експертизу. Потім, не виключено, що знову з’являться сумніви, знову викопувати, доказувати… І вже невідомо, чи не ляжуть у ту розриту могилу й мати, й батько після довгих років тортур.

Хтось скаже, що так працює судова система, яка бажає у всьому розібратися, щоб не допустити помилки, щоб у всьому дотриматися законів, прав людини на об’єктивний і неупереджений судовий розгляд. Але так може сказати тільки той, хто ніколи не був у наших судах.

Коли подібна жахлива історія сталася в Миколаєві із Світланою Макар, то знайшлися люди, які підняли все місто. І люди примусили запрацювати правоохоронну систему, і вбивці, яких вже випустили на підписку, сіли за грати. Там теж були свої обставини, свій тиск і свої «захисники», але громадськість контролювала процес, збирала кошти, наймала адвокатів, активізувала партії, пресу. І суд під пильним оком громадськості таки відбувся, і злочинці понесли покарання.

У Виноградові є влада. Є у Виноградові влада і та «помаранчева», яка билася в груди, що вона «для людей», і ця – «блакитна». Є у Виноградові депутати всіх можливих рівнів, є у Виноградові різні партії і громадські організації. Є у Виноградові християнська Церква, до якої належала зґвалтована і вбита дівчина, належать її вбивці і ґвалтівники, їх батьки. Християнами є і ті міліціонери, і ті судді, які розслідували і розглядали, і навіть ті адвокати, які захищають підозрюваних. У Виноградові живемо ми – люди, які у переважній більшості теж християни, у яких є свої сім’ї, свої діти. І є у Виноградові тіло 19-річної Ренати Бан, яке зберігається у Виноградівській міліції. Тіло, яке її батько й мати поховати не можуть, поки не встановиться над ним наша виноградівська справедливість.

P.S. Звертаюся до колег-журналістів. Тільки ваша увага може посприяти об’єктивному розгляду цієї справи. Здається, що в даний час «виноградівській справедливості» без вас просто не обійтися.

Володимир Мочарник, Чорна Гора

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат